Bernadina en Jones in selectie voor Premier 12

Roger Bernadina en Andruw Jones zijn twee van de spelers die zijn opgeroepen voor het Nederlands team dat komende maand gaat deelnemen aan de eerste editie van de prestigieuze Premier 12. De selectie bestaat vooralsnog uit vier debutanten. Pitcher Rick van den Hurk heeft bedankt voor het Nederlands team. In de komende weken moet de selectie nog worden teruggebracht tot 28 spelers.

Een groep van 32 spelers heeft zich afgelopen weekeinde op Curaçao verzameld, waar de komende dagen onder leiding van onder meer manager Hensley Meulens gezamenlijk de voorbereiding op de Premier 12 wordt gehouden. Tijdens die voorbereiding worden ook twee oefenwedstrijden gespeeld tegen Curaçao, een selectie samengesteld uit spelers van de Curaçaose AA-competitie.

Drie spelers zijn tijdens het trainingskamp afwezig. Wladimir Balentien is met zijn Yakult Swallows nog volop in de strijd om de Japanse titel. Ook Roger Bernadina en Curt Smith voegen zich pas volgende maand bij de nationale selectie. Tienvoudig Gold Glove-winnaar Andruw Jones ontbreekt momenteel eveneens op het trainingskamp. Hij meldt zich donderdag pas bij de selectie van Hensley Meulens.

Na afloop van het trainingskamp op Curaçao wordt de gezamenlijke voorbereiding pas weer hervat als het team op vrijdag 30 oktober afreist naar Taiwan. In de tussentijd worden trainingen gehouden in Nederland en op Aruba en Curaçao. Begin november worden nog een drietal oefenwedstrijden gespeeld.

Major Leaguers

In de trainingsselectie op Curaçao, die momenteel bestaat uit zestien spelers die het grootste deel van het afgelopen seizoen uitkwamen in de Nederlandse hoofdklasse, zijn een groot aantal spelers teruggekeerd uit de succesvolle ploeg, die vorig jaar in het Tsjechische Praag ongeslagen Europees kampioen werd. Onder hen onder meer de Nederlandse pitcher Mike Bolsenbroek, die in Duitsland speelt voor Regensburg Legionäre.

Jair Jurrjens in actie voor Colorado Rockies.

Jair Jurrjens in actie voor Colorado Rockies.

Het Nederlands team moet het tijdens de Premier 12 doen zonder Major Leaguers, omdat deze spelers geen toestemming hebben gekregen om aan het toernooi deel te nemen. Wel zijn drie actieve Triple A-spelers opgeroepen: Juan Carlos Sulbaran (Kansas City Royals), Shawn Zarraga (Los Angeles Dodgers) en Sharlon Schoop (Baltimore Orioles).

All Star Game

Ook Jair Jurrjens is in de nationale ploeg opgenomen. De Curaçaoase pitcher kwam tot dusver alleen tijdens de World Baseball Classic van 2006 in actie voor Oranje. Hierna begon hij aan een succesvolle Major League-carrière, waarbij hij in dienst van Atlanta Braves onder meer werd opgeroepen voor de All Star Game. Door blessures verloor Jurrjens zijn plek in de Majors, waarna hij uiteindelijk bij Colorado Rockies in de Minor League terecht kwam. Deze club verbrak eind augustus het contract met de pitcher van Curaçao.

Manager Hensley Meulens traint de komende dagen op Curaçao met vier debutanten. Dat zijn binnenvelders Carlton Daal, Darren Seferina en Gianfranco Wawoe en buitenvelder Christopher Garia. Met name Seferina gooide afgelopen seizoen hoge ogen. Hij werd in zijn tweede seizoen als profhonkballer uitgeroepen tot beste tweede honkman van de Class A-Midwest League en tot Meest Waardevolle Speler van Peoria Chiefs.

Profcompetitie

Darren Seferina.

Darren Seferina.
Foto: © Jeffrey Hyde

Evenals Seferina (St. Louis Cardinals) kwamen ook Carlton Daal (Cincinnati Reds), Christopher Garia (Texas Rangers) en Gianfranco Wawoe (Seattle Mariners) uit in één van de Class A-competities. Een totaal aantal van zeventien spelers uit de voorlopige selectie van het Nederlands team kwam het afgelopen seizoen uit in een Amerikaanse profcompetitie. Opmerkelijke afwezige is pitcher Rick van den Hurk, die momenteel furore maakt in zijn eerste seizoen in de Japanse Nippon Professional Baseball. Hij heeft laten weten niet aan de Premier 12 deel te willen nemen.

Voor de Premier 12 heeft de Nederlandse honkbal- en softbalbond KNBSB vorige week een definitieve selectie van 28 spelers ingediend. Op Curaçao trainen een aantal extra spelers mee voor het geval de technische staf de komende dagen te maken krijgt met blessures binnen de selectie.

Voorlopige selectie

Pitchers (15):
Jonathan Balentina, Mike Bolsenbroek, Rob Cordemans, Bayron Cornelisse, Berry van Driel, Wendell Floranus, Kevin Heijstek, Jair Jurrjens, Diegomar Markwell, Shairon Martis, Loek van Mil, Jim Ploeger, Tom Stuifbergen, Juan Carlos Sulbaran en Orlando Yntema.

Catchers (4):
Gianison Boekhoudt, Quintin de Cuba, Dashenko Ricardo en Shawn Zarraga.

Binnenvelders (9):
Yurendell de Caster, Carlton Daal, Dwayne Kemp, Dudley Leonora, Kevin Moesquit, Sharlon Schoop, Darren Seferina, Curt Smith en Gianfranco Wawoe.

Buitenvelders (8):
Wladimir Balentien, Roger Bernadina, Christopher Garia, Andruw Jones, Gilmer Lampe, Randolph Oduber, Kalian Sams en Hainley Statia.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page