Manager Hensley Meulens optimistisch over kansen

Manager Hensley Meulens is optimistisch gestemd over de kansen voor Nederland tijdens de aankomende Premier 12. “We zitten niet in de sterkste poule, dus we moeten ons in elk geval kunnen plaatsen voor de volgende ronde”, liet hij vandaag op Curaçao weten. Tijdens de Premier 12 speelt Nederland voor het eerst met de naam van het Koninkrijksteam op de borst.

Deze dagen bereidt het nationale team zich op Curaçao gezamenlijk voor op de Premier 12, die volgende maand van start gaat. De inwoners van Curaçao krijgen daarmee voor het eerst sinds jaren de kans om hun beste spelers in dienst van het Koninkrijksteam in actie te zien.

Daarom zijn twee oefenwedstrijden ingepland op vrijdag- en zaterdagavond in het Tio Daou Ballpark, dat door een gift van de Curaçao Baseball Week sinds juli van dit jaar over nieuwe lichtmasten beschikt. Beide oefenduels worden gespeeld tegen een selectieteam van de beste spelers uit de Curaçaose AA-competitie.

Winnen

Het trainingskamp op Curaçao duurt nog tot en met maandag 19 oktober. De afgelopen dagen werden in het Tio Daou Ballpark al diverse trainingen afgewerkt voor de pitchers, veldspelers en slagmannen. Tot dusver gebeurde dat nog zonder Andruw Jones. De voormalig Major Leaguer voegt zich morgen bij de selectie.

Manager Hensley Meulens is optimistisch gestemd over de kansen van zijn ploeg tijdens de Premier 12. “We zitten niet in de sterkste poule, dus we moeten ons in elk geval kunnen plaatsen voor de volgende ronde en daarin kan alles gebeuren”, kijkt de hitting-coach van San Francisco Giants alvast vooruit. “Ik kom om te winnen, niet om mee te doen.”

Wedstrijdshirt

Al langer wordt het Nederlands team gevormd door spelers uit Nederland en van onder meer Curaçao en Aruba. Maar tot dusver speelde de ploeg altijd met de naam Nederland op de borst. Daar komt nu verandering in. Vandaag presenteerde manager Hensley Meulens tijdens een persconferentie op Curaçao het nieuwe wedstrijdshirt. Met daarop de naam: Kingdom of the Netherlands, aangevuld met de zeven vlaggen van de landen uit het Koninkrijk der Nederlanden.

“Het is voor ons duidelijk dat we nu de juiste naam op onze borst hebben staan”, licht bondscoach Steve Janssen toe. “We zijn erg trots op en dankbaar voor de samenwerking met Nederland, Aruba en Curaçao. Het is fantastisch dat deze samenwerking nu ook tot uiting komt door de naam die op onze borst staat.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page