Van den Hurk en Balentien in Japanse finale

Pitcher Rick van den Hurk en buitenvelder Wladimir Balentien staan voor het eerst tegenover elkaar in de Nippon Series, de finale om het Japanse kampioenschap. De spelers van respectievelijk Fukuoka Softbank Hawks en Yakult Swallows plaatsten zich deze week voor de eindstrijd, die volgende week zaterdag van start gaat.

Eerder deze maand werd Yakult Swallows al voor het eerst sinds 2001 winnaar van de Central League. Titelverdediger Softbank Hawks eindigde op de eerste plaats in de Pacific League. Met de eerste plaats in de reguliere competitie verdienden Softbank Hawks en Yakult Swallows beiden een 1-0 voorsprong in hun best-of-seven in de Climax Series.

Daarin verloor de ploeg van Balentien nog wel de eerste wedstrijd tegen Yomiuri Giants, maar drie overwinningen later was, eveneens voor het eerst sinds 2001, plaatsing voor de Nippon Series een feit. In het Jingu Stadium werd gisteravond een beslissende 3-2 zege behaald. Veertien jaar geleden stond Yakult Swallows voor het laatst in de finale. In vijf wedstrijden werd toen gewonnen van Kintetsu Buffaloes.

Sweep

Balentien kwam in de Climax Series tegen Yomiuri Giants tot vier honkslagen uit twaalf slagbeurten. Hij sloeg drie punten binnen, waaronder één van de twee punten in de eerste inning van de beslissende wedstrijd van gisteravond.

Rick van den Hurk staat met zijn Softbank Hawks in de Japanse finale.

Rick van den Hurk staat met zijn Softbank Hawks in de Japanse finale.

Volgende week is titelverdediger Fukuoka Softbank Hawks de tegenstander. In hun Climax Series behaalden de honkballers van Softbank Hawks een 4-0 sweep tegen Chiba Lotte Marines. Donderdagavond werd Rick van den Hurk winnend pitcher. Hij gooide in zes innings vijf keer drie slag en één keer vier wijd. De Nederlandse pitcher stond vijf honkslagen en slechts één verdiend punt toe. Uiteindelijk won Softbank Hawks met 6-1. Een dag later was de finale met een 1-3 winst ook binnen.

Grote favoriet

Voor Softbank Hawks is het al de derde keer op rij dat de ploeg zich heeft geplaatst voor de Nippon Series. De titelverdediger is de grote favoriet. De ploeg van Rick van den Hurk had met negentig overwinningen, 49 nederlagen en vier keer een gelijkspel zijn beste seizoen ooit. Eerder dit seizoen werden bovendien alle drie de ontmoetingen tegen Yakult Swallows, de afgelopen twee seizoenen nog de hekkensluiter in de Central League, gewonnen.

De Nippon Series gaan zaterdag 24 oktober van start in het YafuOku Dome. Na wedstrijd twee op zondag 25 oktober opnieuw in het stadion van van Softbank Hawks wordt de serie op 27, 28 en 29 oktober vervolgd in het Jingu Stadium van Yakult Swallows. Wedstrijd zes en zeven worden op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november gespeeld in het YafuOku Dome.

Premier 12

Na afloop van de Nippon Series kan Wladimir Balentien zich in Taiwan melden bij de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam, dat zich voorbeidt op de Premier 12. Pitcher Rick van den Hurk heeft zich voor dit prestigieuze toernooi niet beschikbaar gesteld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page