Debuut Bernadina in Mexicaanse competitie

Roger Bernadina heeft afgelopen weekeinde zijn debuut gemaakt in de Liga Mexicana del Pacífico, één van de Mexicaanse professionele wintercompetities. Eerder deze week kwam de honkballer uit Den Haag tot een overeenkomst met zesvoudig kampioen Yaquis de Obregón.

Roger Bernadina is één van de spelers uit de voorlopige selectie voor het Nederlands Koninkrijksteam. Afgelopen week ontbrak de voormalig Major Leaguer echter tijdens de trainingsstage op Curaçao. Bernadina verkoos een overstap naar de Mexicaanse club uit Ciudad Obregón in het noorden van Mexico boven de nationale selectie.

Zaterdag zat hij voor de eerste keer in de dug-out van zijn nieuwe Mexicaanse ploeg, waarvoor de afgelopen twee seizoenen ook de Duitse honkballer Donald Lutz speelde. Op het roster had Bernadina de plaats ingenomen van de geblesseerde Amerikaanse korte stop Dean Anna.

Eerste honkslag

Van Mayos de Navojoa, de nummer vier van de ranglijst, werd met Bernadina in het midveld door Yaquis de Obregón met 5-0 gewonnen. Bernadina (1 uit 3) ging in zijn eerste twee slagbeurten, in de eerste en derde inning, uit door een vangbal van midvelder Glynn Davis. In de vijfde inning sloeg hij zijn eerste honkslag voor zijn nieuwe club en wist hij bovendien niet veel later ook zijn eerste honk te stelen. Zijn laatste daad dit duel was een opofferingsstootslag in de zevende inning.

Roger Bernadina aan slag voor Yaquis de Obregón.

Roger Bernadina aan slag voor Yaquis de Obregón.

Gisteravond volgde zijn tweede wedstrijd in de Liga Mexicana del Pacífico. Nadat Mayos de Navojoa in de eerste slagbeurt op een 0-2 voorsprong was gekomen, sloeg Bernadina (1 uit 4) als openingsslagman in de gelijkmakende slagbeurt één van de eerste pitches van Eddie Gamboa het met 8.230 toeschouwers gevulde Estadio Tomás Oroz Gaytán uit. Hierna volgden voor de Nederlandse midvelder nog vangballen in de tweede, vijfde en zevende inning, waarmee hij zijn ploeg niet aan een overwinning kon helpen. Yaquis de Obregón verloor het duel uiteindelijk met 4-9 na onder meer vijf tegenpunten in de derde inning.

Klassement

Door de puntendeling met Mayos de Navojoa staat de zesvoudig kampioen van de Dominicaanse manager Eduardo Díaz na dit weekeinde nog altijd op een zesde plaats in het klassement met vier overwinningen in de eerste acht wedstrijden. De afgelopen jaren kwamen ook onder meer de internationals Yurendell de Caster, Curt Smith en Kalian Sams al uit in de Liga Mexicana del Pacífico. Zelf had Bernadina in 2008, 2010 en 2014 al uitstapjes naar de wintercompetitie van Venezuela.

Bernadina kwam het volledige afgelopen seizoen in de Verenigde Staten uit voor Albuquerque Isotopes. In 119 wedstrijden voor dit Triple A-team van Colorado Rockies kwam de buitenvelder in de Pacific Coast League tot een slaggemiddelde van .276 met vijftien homeruns, 62 binnengeslagen punten en twintig gestolen honken.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page