Definitieve selectie voor Premier 12 rond

De selectie voor de Premier 12 is teruggebracht tot de definitieve 28 spelers, die eind deze maand afreizen naar Taiwan voor deelname aan het sterkbezette toernooi tussen de twaalf beste landen van de wereld. Onder meer profhonkballers Roger Bernadina en Darren Seferina behoren tot de laatste afvallers voor de Premier 12.

De afgelopen week bereidde een voorlopige selectie van zo’n 31 spelers zich op Curaçao voor op de eerste editie van de Premier 12. Daar werden onder meer twee oefenwedstrijden gespeeld tegen een selectieteam van spelers uit de Curaçaose AA-competitie. Beide wedstrijden werden gewonnen.

Manager Hensley Meulens gebruikte de twee oefenduels om al zijn spelers in actie te zien. Na afloop van de trainingsstage heeft de technische staf de laatste schifting gemaakt voor het Nederlands Koninkrijksteam. Onder meer hoofdklassespelers Quintin de Cuba (Vaessen Pioniers), Gilmer Lampe (UVV), Dudley Leonora en Kevin Moesquit (beiden Corendon Kinheim) behoren niet tot de definitieve selectie.

Grote aderlating

Ook voormalig Major Leaguer Roger Bernadina ontbreekt komende maand tijdens de Premier 12. Na de afmelding van Rick van den Hurk, die momenteel met zijn Softbank Hawks in de Japanse finale staat, is het de tweede grote aderlating voor het Koninkrijksteam. Bernadina verkoos een overstap naar de Liga Mexicana del Pacífico, waar de buitenvelder uit Den Haag afgelopen weekeinde zijn debuut maakte voor de zesvoudig kampioen Yaquis de Obregón.

De Curaçaose honkballers Jonathan Balentina, Wendell Floranus en Darren Seferina reizen eveneens niet mee naar Taiwan. Balentina, die afgelopen seizoen op Curaçao gooide voor Santa Maria Pirates, en Floranus, die recent zijn profcontract door Baltimore Orioles zag worden verbroken, gooiden afgelopen vrijdag beiden één inning in de met 0-7 gewonnen oefenwedstrijd tegen Curaçao. Floranus kwam in zijn inning tot drie strikeouts.

Selectie

Pitchers (13):
Mike Bolsenbroek, Rob Cordemans, Bayron Cornelisse, Berry van Driel, Kevin Heijstek, Jair Jurrjens, Diegomar Markwell, Shairon Martis, Loek van Mil, Jim Ploeger, Tom Stuifbergen, Juan Carlos Sulbaran en Orlando Yntema.

Catchers (3):
Gianison Boekhoudt, Dashenko Ricardo en Shawn Zarraga.

Binnenvelders (8):
Yurendell de Caster, Carlton Daal, Andruw Jones, Dwayne Kemp, Sharlon Schoop, Curt Smith, Hainley Statia en Gianfranco Wawoe.

Buitenvelders (4):
Wladimir Balentien, Christopher Garia, Randolph Oduber en Kalian Sams.

De Premier 12 gaat op zondag 8 november van start met de wedstrijd tussen Japan en Zuid-Korea. Het Nederlands Koninkrijksteam begint het toernooi een dag later met de wedstrijd tegen Chinese Taipei.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page