Italië heeft selectie voor Premier 12 compleet

De Azzurri vliegen morgen al van Rome naar Taiwan om zich daar voor te bereiden op de Premier 12. Zojuist is de selectie van bondscoach Marco Mazzieri compleet geworden. Zoals al eerder hier aangekondigd, past Mazzieri jonge krachten in: dat zijn er nu vier en allemaal pitchers. Wel staat tot 4 november de Italiaanse achterdeur open voor de nu nog in Latijns-Amerikaanse profcompetities actieve pitchers en de in San Remo geboren en getogen Alex Liddi. 

De meeste spelers, die morgen in het vliegtuig stappen, zijn door Europa Cup-wedstrijden al redelijk bekend geworden bij het Nederlandse honkbalpubliek. Van bijvoorbeeld Fortitudo Bologna komt onder meer binnenvelder Alessandro Vaglio, die in maart al zo uitgelaten was na het optreden met Nederlandse spelers in het Tokyo Dome.

Van Rimini, dat in juni op bezoek was in Rotterdam, reist buitenvelder Stefano Desimoni naar het Verre Oosten en namens San Marino, dat in Parijs meedeed, voegt aanvoerder Mario Chiarini zich bij het reisgezelschap. Bologna en San Marino leveren ieder zes spelers en Rimini levert er vijf.

Ster

Terwijl de Nederlandse pitcher Rick van den Hurk met Softbank Hawks in de finale staat van de Japanse profcompetitie, heeft de Italiaanse pitcher Alessandro Maestri van het Japanse Orix Buffaloes het land van de rijzende zon al verlaten. Hij is inmiddels in zijn vaderland teruggekeerd. Na zich in Rimini verzekerd te hebben van het ja-woord van de Argentijnse schoonheid Gema Morales Espinosa, voelt de beste pitcher van Italië zich de koning te rijk en versterkt hij de pitchersstaf van de Azzurri.

Afgezien van eventueel nog nareizende pitchers uit Midden-Amerika, wordt Maestri de ster van de Italiaanse heuvel. Als tegenwicht debuteert de achttienjarige academist Ludovico Coveri, die als pitcher van Jong Italië zijn tegenstanders in het slagperk van het Europees kampioenschap in Ostrava op .167 hield. In de gewonnen finale tegen Jong Oranje was hij de startend pitcher en vorige week trad hij toe tot de hoofdmacht van T&A San Marino.

Selectie

Pitchers (13):
Corradini (Rimini), Coveri (San Marino), Filippo Crepaldi (Bologna), Fracchiolla (Legionaere Regensburg, Duitsland), Lugo (A+ Cleveland Indians), Maestri (Oryx Buffaloes, Japan), Nielsen (A+ St. Louis Cardinals), Oberto (San Marino), Panerati (Bologna), Andrea Pizziconi (San Marino), Richetti (Rimini), Rivera (Parma) en Teran (San Marino).

Catchers (2):
Bertagnon (Rimini) en Mineo (A- Chicago Cubs).

Binnenvelders (6):
Epifano (Padova), Renato Imperiali (Città di Nettuno), Infante (Bologna), Noguera (Parma), Morreale (San Marino), Sambucci (Bologna) en Vaglio (Bologna).

Buitenvelders (5):
Ambrosino (Bologna), Celli (A Los Angeles Dodgers), Desimoni (Rimini), Reginato (Nettuno2) en Retrosi (Città di Nettuno)

Aangewezen slagman (1):
Chiarini (San Marino)

Italië start de Premier 12 op dinsdag 10 november met een wedstrijd tegen Puerto Rico. Twee dagen later is Nederland de tegenstander.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page