Europese competitie definitief van start

De Europese competitie gaat volgend jaar definitief van start. Dat is de uitkomst van de eerste Winter Meeting, die vrijdag in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam werd gehouden. Bij de bijeenkomst waren negen van de tien Europese clubs aanwezig.

De eerste plannen voor de Euro League Baseball werden in mei van dit jaar bekendgemaakt. Even daarvoor was de European Association of Professional Baseball opgericht. Inmiddels hebben verschillende Europese clubs uit Nederland, Italië, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië zich hierbij aangesloten, waarbij tien clubs de mogelijkheid hebben om tijdens de eerste editie van de Euro League Baseball van start te gaan.

Bij de eerste Winter Meeting van de European Association of Professional Baseball in Amsterdam waren vrijdag vertegenwoordigers van negen Europese clubs aanwezig. Bij die bijeenkomst gaven de clubs definitief groen licht voor de start van de Euro League Baseball in 2016.

Gewijzigde vorm

Wel gaat de eerste Europese competitie in een gewijzigde vorm van start. Door de clubs is besloten het seizoen in te korten tot zo’n drie tot vier maanden, waarbij in het eerste jaar nog maar twee wedstrijden per week worden gespeeld. Deze series worden wekelijks gespeeld op maandag en dinsdag, of dinsdag en woensdag.

Elk team speelt daarmee in totaal achttien wedstrijden in de reguliere competitie. Welke teams aan de eerste editie van de Euro League Baseball deel gaan nemen, wordt op een later moment besloten. Vanuit Nederland zijn daarvoor L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus in beeld. “Wij zijn erg tevreden met de uitkomst van deze belangrijke bijeenkomst waar alle teams hun ondersteuning hebben gegeven om de eerste editie van de Euro League Baseball in 2016 te houden”, aldus EAPB-voorzitter Win van den Hurk.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page