Winst voor Van den Hurk in Japanse finale

Was Rick van den Hurk dit seizoen al belangrijk voor Fukuoka Softbank Hawks, vandaag onderstreepte hij dat nog maar eens in wedstrijd 2 van de Nippon Series. De Nederlandse pitcher bleek in de tweede wedstrijd van de Japanse finale acht innings lang onbespeelbaar en werd uiteindelijk zelfs Man of the Match.

Dat Rick van den Hurk in het begin van het seizoen nog genoegen moest nemen met een plaats in de Japanse Minor League, lijkt nu bijna onvoorstelbaar. Sinds de Nederlandse pitcher medio juni werd opgeroepen voor de hoofdmacht van Fukuoka Softbank Hawks, is hij één van de belangrijkste spelers geworden bij de Japanse landskampioen.

Sterker nog, Van den Hurk verloor in de Nippon Professional Baseball nog geen enkele wedstrijd. In de reguliere competitie kwam Van den Hurk tot negen overwinningen in vijftien wedstrijden (2.52). In de Climax Series voegde de Nederlandse pitcher daar nog een overwinning aan toe.

Best-of-seven

Vanmiddag volgde in de tweede wedstrijd van de Nippon Series tegen Tokyo Yakult Swallows ook zijn elfde overwinning in de sterke Japanse Major League. Van den Hurk deed dat in een met maar liefst 35.764 toeschouwers gevulde YafuOku Dome. Een dag eerder had thuisploeg Softbank Hawks in dit stadion met vijftien hits in acht innings al met 4-2 gewonnen om in de best-of-seven een 1-0 voorsprong te nemen.

Illustratie uit de Japanse krant van vandaag.

Illustratie uit de Japanse krant van vandaag.

Pitcher Rick van den Hurk moest in de eerste inning een honkslag toestaan aan openingsslagman Tsuyoshi Ueda, maar schakelde hierna de tien daaropvolgende tegenstanders uit. Waarvan vijf met drie slag. In de tweede inning schakelde hij zelfs drie tegenstanders op rij met een strikeout uit.

Homeruns

Uiteindelijk stond Van den Hurk in acht inning slechts drie honkslagen toe en gooide hij zeven keer drie slag en geen enkele keer vier wijd. Na de eerste inning kreeg Tokyo Yakult Swallows zelfs geen enkele loper meer op het tweede honk. Daarmee kon de Nederlandse pitcher de wedstrijd uitgooien, maar besloot manager Kimiyasu Kudo om zijn reliever Dennis Sarfate nog wat speeltijd te gunnen. Die gooide op zijn beurt in de laatste inning de wedstrijd met twee strikeouts uit.

Via onder meer homeruns van Dae-Ho Lee (vierde inning) en Akira Nakamura (zesde inning) nam de thuisploeg een 3-0 voorsprong. In de zesde inning bracht Shuhei Fukuda met de achtste en laatste honkslag van de wedstrijd de eindstand op 4-0.

Balentien

Wladimir Balentien wist tot dusver nog niet zijn stempel op de Nippon Series te drukken. In de eerste wedstrijd van de Nippon Series sloeg de aangewezen slagman van Yakult Swallows drie keer een grondbal naar de korte stop. Ook vandaag bleef een honkslag uit in het eerste treffen op Japanse bodem tussen Balentien en Van den Hurk. Zowel in de tweede als de vijfde inning werd Balentien door de Nederlandse pitcher met drie slag aan de kant gezet. In de achtste inning sloeg de Curaçaose aangewezen slagman een vangbal in het rechtsveld.

Fukuoka Softbank Hawks krijgt nu de kans om de titel te prolongeren met twee overwinningen in het Jingu Stadium, de thuisbasis van Tokyo Yakult Swallows waar de volgende drie wedstrijden worden gespeeld. De Nippon Series worden dinsdagavond vervolgd met het derde duel tussen de winnaar van de Central League en de winnaar van de Pacific League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page