Miljoen dollar voor winnaar Premier 12

Het winnen van de eerste editie van de Premier 12 kan komende maand zeer lucratief worden. Vandaag heeft de World Baseball Softball Confederation (WBSC) het prijzengeld bekendgemaakt voor dit prestigieuze nieuwe mondiale toernooi. De winnaar van de Premier 12 krijgt maar liefst één miljoen dollar uitgekeerd.

Al bij de bekendmaking van de plannen voor de Premier 12 liet de World Baseball Softball Confederation weten een prijzenpot beschikbaar te stellen van multi-miljoen dollar. Vandaag heeft de WBSC een een nadere toelichting gegeven op de verdeling van dit prijzengeld.

In totaal wordt aan de deelnemers van de Premier 12 een bedrag uitgekeerd van 3,8 miljoen Amerikaanse dollars. Het meeste geld gaat naar de winnaar, die na de finale op 21 november in het Japanse Tokyo Dome een bedrag kan opstrijken van één miljoen dollar. De verliezend finalist moet genoegen nemen met $ 600.000. Voor de nummers drie en vier liggen respectievelijk vier- en driehonderdduizend dollars klaar.

Uitbetalen

Maar ook de overige teams kunnen met hun deelname aan de Premier 12 de kas spekken. Zo krijgen de nummers vijf tot en met acht van het eindklassement elk een bedrag van $ 225.000. De nummers negen tot en met twaalf houden elk $ 150.000 over aan hun deelname. Bij de World Baseball Classic van 2013 werd door de organisatie nog een bedrag verdeeld van maar liefst $ 14 miljoen. Nederland haalde met zijn plaats in de halve finales toen zo’n 1,9 miljoen dollar op.

Van het prijzengeld van de Premier 12 moeten de nationale bonden in ieder geval minimaal de helft uitbetalen aan hun spelers. Behalve het hoogste prijzengeld van alle toernooien dit jaar, levert de Premier 12 ook de meeste punten op voor de wereldranglijst. Aan de Premier 12 nemen vanaf 8 november de twaalf beste landen op de wereldranglijst deel. Nederland is in poule A ingedeeld met Canada, Chinese Taipei, Cuba, Italië en Puerto Rico. In poule B komen in ieder geval wereldranglijstaanvoerder Japan, de Verenigde Staten, de Dominicaanse Republiek en Zuid-Korea uit.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page