Andruw Jones terug naar Curaçao

Andruw Jones is vandaag niet met de rest van de selectie op het vliegtuig naar Taiwan gestapt. De voormalig Major Leaguer heeft halsoverkop zijn voorbereiding op de Premier 12 moeten afbreken. Zijn vader Henry Jones is plotseling overleden. De verwachting is dat Andruw Jones voor de start van het toernooi wel weer beschikbaar is.

De afgelopen dagen verbleef Andruw Jones in Nederland waar hij met de nationale ploeg in Hoofddorp de laatste training bijwoonde. Vanmiddag zijn de spelers van het Koninkrijksteam vanaf Schiphol vertrokken naar Taipei City voor de voorbereiding op de Premier 12.

Nadat het nieuws over het overlijden van Henry Jones bekend was geworden, is Andruw Jones teruggevlogen naar Curaçao. Henry Jones was op Curaçao een honkballer met een grote staat van dienst. Hij had bovendien een belangrijke rol in de ontwikkeling van Andruw tot tienvoudig Gold Glove Award-winnaar. Al op driejarige leeftijd gaf Henry zijn zoon z’n eerste honkbalhandschoen.

Afgelopen nacht is Henry Jones op 68-jarige leeftijd op Curaçao overleden. Zijn zoon Andruw Jones voegt zich nu bij zijn familie op het eiland om afscheid van zijn vader te kunnen nemen, voordat hij zich begin november alsnog bij de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam meldt. De verwachting is dat Jones op tijd beschikbaar is voor manager Hensley Meulens.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page