Nederland oefent tegen wereldkampioen

Het Nederlands Koninkrijksteam speelt in de aanloop naar de Premier 12 aankomende week drie oefenwedstrijden. Eén daarvan wordt op zaterdag 7 november gespeeld tegen de wereldkampioen uit de Dominicaanse Republiek.

De honkballers van het Nederlands Koninkrijksteam vertrekken vandaag naar Taiwan om de gezamenlijke voorbereiding op de eerste editie van de Premier 12 te hervatten. Na de trainingsstage van eerder deze maand op Curaçao wordt het de tweede keer dat manager Hensley Meulens de volledige selectie bij elkaar krijgt. Ook voegt Wladimir Balentien zich dan voor het eerst bij de ploeg. Hij sloot gisteren zijn seizoen in de Japanse competitie af.

In de aanloop naar de Premier 12 speelt de nationale ploeg drie oefenwedstrijden. De eerste op woensdag 4 november als een lokaal Taiwanees team de tegenstander wordt. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november speelt Oranje nog twee oefenwedstrijden tegen teams uit poule B van de Premier 12. Zelf is Oranje voor de eerste editie van dit toernooi ingedeeld in Poule A.

Verenigde Staten

Op vrijdag 6 november worden in het Tienmu Baseball Stadium in Taipei City de Verenigde Staten de tegenstander in de tweede oefenwedstrijd. De Amerikaanse ploeg van manager Willie Randolph is gisteren in Glendale (Arizona) aan de voorbereiding begonnen en speelt eerst nog drie oefenwedstrijden tegen Canada voordat de ploeg afreist naar Taiwan. De selectie wordt aangevoerd door voormalig Major Leaguers Dana Eveland (Baltimore Orioles) en Aaron Laffey (Colorado Rockies).

Team USA heeft vier spelers uit de organisatie van New York Mets en drie spelers uit de organisatie van Kansas City Royals, de twee teams die op dit moment tegenover elkaar staan in de World Series. Eén van deze talenten is binnenvelder Gavin Cecchini van de club uit New York. Slechts drie spelers uit het team maakte deel uit van de Amerikaanse ploeg, die eerder dit jaar in de finale van de Pan American Games in Toronto verloren van Canada.

Dominicaanse Republiek

Op zaterdag 7 november treft Oranje in de laatste oefenwedstrijd de nationale ploeg van de Dominicaanse Republiek, die in 2013 met het winnen van de World Baseball Classic de wereldtitel van Nederland overnam. Net als de wedstrijd tegen de Verenigde Staten wordt ook dit duel om 12.30 uur lokale tijd in het Tienmu Baseball Stadium in Taipei City gespeeld.

Het wordt de eerste keer dat beide teams tegenover elkaar staan sinds de Dominicaanse Republiek in het AT&T Stadium in San Francisco Nederland met 4-1 in de halve finales van de World Baseball Classic uitschakelde. Het team dat in Taipei City de tegenstander wordt van het Nederlands Koninkrijksteam lijkt echter geheel niet meer op de ploeg, die in 2013 ongeslagen de WBC won. Van dat team maakt zelfs geen enkele speler meer deel uit van de nationale selectie. De Dominicaanse ploeg wordt aangevoerd door catcher Miguel Olivo, die in 2009 deelnam aan de WBC, derde honkman Pedro Féliz en pitcher Daniel Cabrera, die beiden in 2006 deelnamen aan de eerste editie van de World Baseball Classic.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page