Fernandes terug naar Curaçao Neptunus

Na een kort uitstapje naar Vaessen Pioniers keert binnenvelder Daniel Fernandes terug bij landskampioen Curaçao Neptunus. Fernandes is één van de vijf nieuwkomers bij de Rotterdamse ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen. Ook catcher Dashenko Ricardo is nieuw aan de selectie toegevoegd.

Het vertrek naar Vaessen Pioniers heeft Fernandes geen windeieren gelegd. Fernandes speelde alle 42 wedstrijden uit de reguliere competitie en leidde de Hoofddorpse formatie onder meer in slaggemiddelde (.315), honkslagen (53), tweehonkslagen (11), gescoorde punten (34) en gestolen honken (6). Eerder kwam Fernandes na zijn debuut in 2013 al al twee seizoenen uit voor Neptunus in de hoofdklasse.

Was Fernandes de beste slagman bij Vaessen Pioniers, Dashenko Ricardo was dat in de reguliere competitie bij Corendon Kinheim. Ook hij maakt de overstap naar het Rotterdamse Neptunus. Ricardo leidde op zijn beurt zijn ploeg onder meer in slaggemiddelde (.420), driehonkslagen (4) en binnengeslagen punten (40). De Curaçaose catcher sloeg zelfs de meeste honkslagen (71) van de hele hoofdklasse, maar moest de slagtitel op basis van het gemiddelde laten aan zijn toekomstige ploeggenoot Christian Diaz.

Tweede international

Catcher Ricardo zal de tijd achter de thuisplaat moeten delen met Gianison Boekhoudt, iets wat de twee ook al doen in dienst van het Nederlands team. Beide spelers worden daarnaast ook inzetbaar als aangewezen slagman. Behalve Ricardo krijgt Curaçao Neptunus een tweede nieuwe international in de selectie.

Dashenko Ricardo in actie voor Corendon Kinheim.

Dashenko Ricardo in actie voor Corendon Kinheim.
Foto: © Rob Jelsma

Pitcher Bayron Cornelisse komt eveneens naar Rotterdam. Hij komt, evenals Fernandes, over van Vaessen Pioniers. Momenteel verblijven Cornelisse en Ricardo met het Nederlands Koninkrijksteam in Taiwan voor de voorbereiding op de Premier 12.

Overstap

Hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen heeft zijn selectie verder gecompleteerd met pitcher Steven van Groningen (HCAW) en buitenvelder Steven Wharwood (Mampaey The Hawks). Van een aantal spelers heeft ’t Hoen afscheid moeten nemen. Jorian van Acker, Adrian Anthony en Gyenuar Lopez hebben besloten om een punt te zetten achter hun hoofdklasseloopbaan. Catcher Mourik Huijser gaat bij Saints op een lage niveau spelen.

Shurman Marlin heeft gekozen voor een overstap naar Vaesen Pioniers, terwijl de Rotterdamse ploeg ook de broers Floris en Gijs Timmer ziet vertrekken. Floris Timmer vervolgt zijn carrière bij nieuwkomer Twins, terwijl Gijs Timmer samen met Ruben Prins en Menno Lenting, afgelopen seizoen ploeggenoten bij het Rookie League-team, vertrekken naar het Haarlemse DSS.

Overzicht

Nieuw: Bayron Cornelisse (Vaessen Pioniers), Daniel Fernandes (Vaessen Pioniers), Steven van Groningen (HCAW), Dashenko Ricardo (Corendon Kinheim) en Steven Wharwood (Mampaey The Hawks).
Weg: Jorian van Acker (gestopt), Adrian Anthony (gestopt), Gyenuar Lopez (gestopt), Shurman Marlin (Vaesen Pioniers), Mourik Huijser (Saints), Floris Timmer (Twins), Gijs Timmer (DSS).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page