Forse aanwinsten voor HCAW

HCAW heeft de afgelopen weken veel spelers zien vertrekken. Druk hoefde de Bussumse club zich daar niet om te maken. Met onder meer (voormalig) internationals Vince Rooi, Roeland Henrique en Jim Ploeger lijkt HCAW sterk uit de overschrijvingen te zijn gekomen.

Zestien spelers keren komend seizoen niet meer terug bij de hoofdmacht van HCAW, die na het einde van het afgelopen seizoen al de samenwerking met hoofdcoach Ralph Milliard had verbroken. De belangrijkste vertrekkers zijn onder meer pitchers Steven van Groningen en Maickel Rietel, die hebben gekozen voor een overstap naar respectievelijk Curaçao Neptunus en Vaessen Pioniers.

Andere spelers die niet terugkeren bij HCAW zijn Brian Biezen (Twins), Max Clarijs (L&D Amsterdam), Peter van Doesburg (gestopt), Rikkert Kempen (Twins), Tony Kreisel (HCAW 2), Jarreau Martina (Twins) en Emersson Paula (Orioles). Ook binnenvelder Roy Seltenrijch vertrekt bij HCAW. Hij heeft een punt gezet achter zijn spelersloopbaan in de hoofdklasse en vervolgt zijn carrière als coach bij Scimitars.

Beste pitcher

Tegenover het vetrek van de zestien spelers staat de komst van een achttal spelers. Twee van de spelers komen over van Vaessen Pioniers. Dat zijn binnenvelders Vince Rooi en Kevin Weijgertse. Roeland Henrique heeft gekozen voor een overstap van L&D Amsterdam naar HCAW. Van UVV komen pitchers Ian Delemarre en Jim Ploeger. Die laatste verblijft momenteel met het Nederlands Koninkrijksteam in Taiwan voor de voorbereiding op de Premier 12.

Vince Rooi (.307) hoorde bij de vijftien beste slagmannen uit de reguliere competitie. Hij sloeg voor Vaessen Pioniers bovendien drie homeruns en bracht 62 punten over de thuisplaat. Jim Ploeger (2.39) was de beste pitcher in dienst van UVV. Hij leidde zijn ploeg onder meer in overwinningen (5) en strikeouts (76). Andere nieuwkomers zijn Levine Gabriëls (DSS), Julian Goins (Mampaey The Hawks) en Oscar Meuris (UVV).

Overzicht

Nieuw: Ian Delemarre (UVV), Levine Gabriëls (DSS), Julian Goins (Mampaey The Hawks), Roeland Henrique (L&D Amsterdam), Oscar Meuris (UVV), Jim Ploeger (UVV), Vince Rooi (Vaessen Pioniers) en Kevin Weijgertse (Vaessen Pioniers).
Weg: Jazon Allee (RCH-Pinguïns), Brian Biezen (Twins), Max Clarijs (L&D Amsterdam), Peter van Doesburg (gestopt), Leon Elshof (HCAW 2), Jim Froberg (Domstad Dodgers), Steven van Groningen (Curaçao Neptunus), Aldrich Guzman (Mampaey The Hawks), Rikkert Kempen (Twins), Bob Klaarenbeek (Quick Amersfoort), Tony Kreisel (HCAW 2), Roland Laurens (RCH-Pinguïns), Jarreau Martina (Twins), Emersson Paula (Orioles), Maickel Rietel (Vaessen Pioniers), Roy Seltenrijch (gestopt), Ralph Milliard (hoofdcoach, gestopt), Marlon Frolijk (assistent-coach, RCH-Pinguïns), Joost Calis (assistent-coach, gestopt) en Robbert Keetelaar (pitching-coach, gestopt).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page