Lampe en Rombley naar L&D Amsterdam

L&D Amsterdam heeft met de komst van internationals Gilmer Lampe en Danny Rombley zijn selectie voor het aankomende seizoen flink versterkt. Het tweetal nam eerder dit jaar met het Nederlands team nog deel aan het World Port Tournament. Lampe verblijft nu met Oranje in Taiwan.

De Amsterdamse hoofdklasser slaagde erin zijn selectie vrijwel intact te houden. Slechts twee spelers besloten de club te verlaten. Binnenvelder Roeland Henrique, die de afgelopen zeventien jaar speelde voor L&D Amsterdam, heeft gekozen voor een overstap naar HCAW.

Daarnaast heeft Bas Nooij besloten om bij Quick Amersfoort in de overgangsklasse te gaan spelen. Bij deze Amersfoortse club wordt de voormalig international ploeggenoot van onder meer Bas en Jos de Jong, die een jaar geleden al dezelfde weg bewandelden. De komende seizoenen hoopt Quick Amersfoort een gooi te doen naar terugkeer in de hoofdklasse.

Opgevangen

Het vertrek van dit tweetal heeft L&D Amsterdam opgevangen met de komst van voormalig profhonkballers Gilmer Lampe (UVV) en Danny Rombley (Vaessen Pioniers). Lampe verblijft momenteel als reserve-speler met het Nederlands team in Taiwan voor de voorbereiding op de Premier 12. Daarnaast heeft catcher Max Clarijs besloten om na drie seizoenen HCAW terug te keren in de Amsterdamse hoofdstad. Hij kan achter de thuisplaat de rol overnemen van de vertrokken Nooij.

De buitenvelders Lampe en Rombley zorgen voor een flinke aanvallende injectie bij de Amsterdamse selectie van hoofdcoach Charles Urbanus. Lampe was afgelopen reguliere seizoen met 44 honkslagen (.273) nog de beste slagman in de selectie van UVV. Hij wist bovendien dit seizoen de meeste honken te stelen, waarmee hij de prijs kan overnemen van Henrique, die in 2013 en 2014 de snelste in de hoofdklasse was.

Hoofdprijs

Lampe speelde tot dusver alleen twee seizoenen in de hoofdklasse voor UVV. Voor Rombley wordt L&D Amsterdam zijn zevende hoofdklasseclub, nadat hij eerder al het uniform droeg voor HCAW, Twins, Kinheim, Neptunus, UVV en Pioniers.

L&D Amsterdam heeft als doelstelling voor komend seizoen om met een mix van jonge talentvolle en wat oudere ervaren honkballers in ieder geval één hoofdprijs te winnen. De Amsterdamse ploeg is één van de twee Nederlandse clubs die in juni strijden om de European Champions Cup. L&D Amsterdam heeft zich bij de Europese honkbalbond CEB kandidaat gesteld voor de organisatie van dit Europese clubtoernooi.

Overzicht

Nieuw: Max Clarijs (HCAW), Gilmer Lampe (UVV) en Danny Rombley (Vaessen Pioniers)
Weg: Roeland Henrique (HCAW) en Bas Nooij (Quick Amersfoort).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page