Overschrijvingen seizoen 2016

Een aantal vooraanstaande veteranen hebben de overschrijvingsperiode in de hoofdklasse gebruikt om van club te wisselen. Zo komen komend seizoen onder meer voormalig profhonkballers Dashenko Ricardo, Gilmer Lampe, Vince Rooi en Danny Rombley uit voor een andere club.

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam zijn de twee clubs, die Nederland in 2016 vertegenwoordigen in de eerste editie van de European Champions Cup. De twee ploegen zijn ook kandidaat om in 2016 van start te gaan tijdens de allereerste Euro League Baseball, een competitie tussen tien clubs uit vijf verschillende Europese landen.

Dat vooruitzicht heeft ervoor gezorgd dat Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam de beste slag hebben geslagen tijdens de overschrijvingsperiode in de hoofdklasse. De Rotterdamse landskampioen haalde onder meer internationals Dashenko Ricardo en Bayron Cornelisse binnen. L&D Amsterdam, afgelopen seizoen de winnaar van de reguliere competitie, zag internationals Gilmer Lampe en Danny Rombley komen.

Verhuizende veteranen

Danny Rombley.

Danny Rombley is één van de vertrekkers bij Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

Andere verhuizende veteranen dit najaar onder meer zijn Vince Rooi (van Vaessen Pioniers naar HCAW), Roeland Henrique (van L&D Amsterdam naar HCAW), Jeffrey Arends (van Corendon Kinheim naar Twins), Mervin Gario (van Corendon Kinheim naar Vaessen Pioniers) en Elton Koeiman (van Vaessen Pioniers naar Twins).

Achter Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam wist ook Vaessen Pioniers, ondanks een groot aantal vertrekkers, zijn selectie op peil te houden. Verliezend finalist Corendon Kinheim, komend seizoen onder leiding van de debuterend hoofdcoach Michael Crouwel, heeft aan slagkracht heel wat moeten inboeten door het vertrek van zijn twee beste slagmensen.

L&D Amsterdam

Nieuw: Max Clarijs (HCAW), Gilmer Lampe (UVV) en Danny Rombley (Vaessen Pioniers)
Weg: Roeland Henrique (HCAW), Bas Nooij (Quick Amersfoort) en Steven van Reem (UVV)

HCAW

Nieuw: Ian Delemarre (UVV), Levine Gabriëls (DSS), Julian Goins (Mampaey The Hawks), Roeland Henrique (L&D Amsterdam), Oscar Meuris (UVV), Jim Ploeger (UVV), Vince Rooi (Vaessen Pioniers) en Kevin Weijgertse (Vaessen Pioniers).
Weg: Jazon Allee (RCH-Pinguïns), Brian Biezen (Twins), Max Clarijs (L&D Amsterdam), Peter van Doesburg (gestopt), Leon Elshof (HCAW 2), Jim Froberg (Domstad Dodgers), Steven van Groningen (Curaçao Neptunus), Aldrich Guzman (Mampaey The Hawks), Rikkert Kempen (Twins), Bob Klaarenbeek (Quick Amersfoort), Tony Kreisel (HCAW 2), Roland Laurens (RCH-Pinguïns), Jarreau Martina (Twins), Emersson Paula (Orioles), Maickel Rietel (Vaessen Pioniers), Roy Seltenrijch (gestopt), Ralph Milliard (hoofdcoach, gestopt), Marlon Frolijk (assistent-coach, RCH-Pinguïns), Joost Calis (assistent-coach, gestopt) en Robbert Keetelaar (pitching-coach, gestopt).

Curaçao Neptunus

Nieuw: Bayron Cornelisse (Vaessen Pioniers), Daniel Fernandes (Vaessen Pioniers), Steven van Groningen (HCAW), Dashenko Ricardo (Corendon Kinheim) en Steven Wharwood (Mampaey The Hawks).
Weg: Jorian van Acker (gestopt), Adrian Anthony (gestopt), Gyenuar Lopez (gestopt), Shurman Marlin (Vaesen Pioniers), Mourik Huijser (Saints), Floris Timmer (Twins), Gijs Timmer (DSS).

Vaessen Pioniers

Nieuw: Zerzinho Croes (niet gespeeld), Mervin Gario (Corendon Kinheim), Stephen Henson (Mampaey The Hawks), Shurman Marlin (Curaçao Neptunus), Brennan Nijhof (UVV), Chris Pfau (Double Stars), Shavently Profar (Tridents), Brian Raap (Mampaey The Hawks), Maickel Rietel (HCAW), Mark Smit (DSS), Austin Weymouth (geen club) en Dè Flanegin (hoofdcoach).
Weg: Djewi Appelman (Sparks), Glenn Bakker (RCH-Pinguïns), Reggie Bomberg (Corendon Kinheim), Dennis Buring (Hoofddorp Pioniers 2), Bayron Cornelisse (Curaçao Neptunus), Daniel Fernandes (Curaçao Neptunus), Dirk van ’t Klooster (gestopt), Elton Koeiman (Twins), Joey Kuijsten (RCH-Pinguïs), Milan Lammerts (Onze Gezellen), Mark-Jan Moorman (gestopt), Danny Rombley (L&D Amsterdam), Vince Rooi (HCAW), Kevin Weijgertse (HCAW) en Darryl Williams (Double Stars).

Corendon Kinheim

Nieuw: Reggie Bomberg (Vaessen Pioniers), Michael Crouwel (hoofdcoach)
Weg: Jeffrey Arends (Twins), Mervin Gario (Vaessen Pioniers), Dashenko Ricardo (Curaçao Neptunus), Sven van de Sanden (DSS). Pim Walsma (Amsterdam Pirates 3) en Wim Martinus (hoofdcoach, gestopt).

DSS

Nieuw: Koen Halderman (DSS Rookies), Menno Lenting (Curaçao Neptunus), Ruben Prins (Curaçao Neptunus), Sven van de Sanden (Corendon Kinheim), Gijs Timmer (Curaçao Neptunus)
Weg: Shane Boeree (DSS Rookies), Kevin Bosch (DSS Rookies), Levine Gabriels (HCAW), Jorn van Ingen (gestopt), Sven Jongejans (UVV), Mark Smit (Vaessen Pioniers)

Twins

Nieuw: Jeffrey Arends (Corendon Kinheim), Brian Biezen (HCAW), Rikkert Kempen (HCAW), Elton Koeiman (Vaessen Pioniers), Jarreau Martina (HCAW), Brendan Schoemaker (Orioles), Floris Timmer (Curaçao Neptunus), Dennis de Quint (UVV) en Kevin Knollenburg (UVV, assistent-coach)
Weg: Codi Chatrand (Canada) en Bart van Gils (assistent-coach).

UVV

Nieuw: Cecil Comenencia (UVV Rookies), Rick Heijman (UVV Rookies), Sven Jongejans (DSS), Sergino Martis (UVV 2), José Moreno (Mampaey The Hawks), Steven van Reem (L&D Amsterdam), Jair Roseburg (geen club), Berend Ruben (Mampaey The Hawks), Tijmen Takke (Scimitars), Quinn Tramm (Mampaey The Hawks) en Kevin van Veen (Mampaey The Hawks).
Weg: Ian Delemarre (HCAW), Gilmer Lampe (L&D Amsterdam), Oscar Meuris (HCAW), Brennan Nijhof (Vaessen Pioniers), Jim Ploeger (HCAW), Dennis de Quint (UVV) en Kevin Knollenburg (assistent-coach, Twins).

Mampaey The Hawks

Nieuw: Aldrich Guzman (HCAW)
Weg: Julian Goins (HCAW), Stephen Henson (Vaessen Pioniers), José Moreno (UVV), Jules Peters (Euro Stars)Brian Raap (Vaessen Pioniers), Tim Roodenburg (Euro Stars), Berend Ruben (UVV), Evan Simons (Euro Stars), Quinn Tramm (UVV), Kevin van Veen (UVV), Steven Wharwood (Curaçao Neptunus) en Paul Roodenburg (hoofdcoach).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page