Veel verschuivingen bij Vaessen Pioniers

Vaessen Pioniers heeft niet alleen zijn hoofdcoach aan het einde van het seizoen zien vertrekken, maar ook een groot deel van de basisspelers. De komst van de Amerikanen Chris Pfau en Austin Weymouth moet het verlies deels opvangen.

De nieuwe hoofdcoach Dè Flanegin, die de taken heeft overgenomen van Robert Klaver, krijgt aankomend seizoen een sterk gewijzigd team tot zijn beschikking. Maar liefst vijftien spelers hebben de club uit Hoofddorp verlaten.

Veteranen Mark-Jan Moorman en Dirk van ’t Klooster besloten al eerder een punt achter hun loopbaan te zetten. Maar ook Daniel Fernandes (Curaçao Neptunus), Danny Rombley (L&D Amsterdam), Vince Rooi (HCAW) en Kevin Weijgertse (HCAW) keren niet meer terug bij Vaessen Pioniers.

Versterking

Daarnaast ziet de Hoofddorpse club een belangrijk deel van zijn bullpen vertrekken. Pitchers Elton Koeiman (Twins), Bayron Cornelisse (Curaçao Neptunus), Reggie Bomberg (Corendon Kinheim) en Dennis Buring (Hoofddorp Pioniers 2) hebben eveneens voor een ander team gekozen. Wel heeft de Venezolaanse pitcher Ricardo Hernández laten weten terug te willen keren in Hoofddorp.

Versterking voor Vaessen Pioniers komt van twee buitenlandse spelers. De Hoofddorpse club heeft overeenstemming bereikt met de Amerikaanse pitcher Chris Pfau en de Amerikaanse binnenvelder Austin Weymouth. Die laatste is geen onbekende in de hoofdklasse. Eerder speelde hij in 2011 en 2012 al twee seizoenen voor UVV in de hoofdklasse. Vaessen Pioniers hoopt nog een extra pitcher met Europees paspoort aan zijn selectie toe te kunnen voegen.

Perfect game

Danny Rombley.

Danny Rombley is één van de vertrekkers bij Vaessen Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

De linkshandige pitcher Pfau maakt volgend jaar zijn debuut in de hoofdklasse. De afgelopen twee jaar gooide hij voor Double Stars uit Heiloo. Voor deze club uit de overgangsklasse gooide hij in april nog een perfect game in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De Amerikaan gooide twaalf keer drie slag en leidde Double Stars naar een 1-0 winst tegen Storks. Eerder speelde Pfau onder meer als profhonkballer voor Gateway Grizzlies in de Amerikaanse Frontier League.

Andere belangrijke nieuwkomers bij Vaessen Pioniers voor aankomend seizoen zijn Mervin Gario (Corendon Kinheim) en Maickel Rietel (HCAW). Gario leidde de reguliere competitie van de hoofdklasse in gescoorde punten (44) en moest met zijn slaggemiddelde van .395 alleen Christian Diaz en Dashenko Ricardo voor laten gaan. Rietel was één van de belangrijkste pitchers van HCAW. Hij speelde veertien wedstrijden als startend pitcher en kwam tot 35 keer drie slag en een verdiende puntengemiddelde van 4.00.

Overzicht

Nieuw: Zerzinho Croes (niet gespeeld), Mervin Gario (Corendon Kinheim), Stephen Henson (Mampaey The Hawks), Shurman Marlin (Curaçao Neptunus), Brennan Nijhof (UVV), Chris Pfau (Double Stars), Shavently Profar (Tridents), Brian Raap (Mampaey The Hawks), Maickel Rietel (HCAW), Mark Smit (DSS), Austin Weymouth (geen club) en Dè Flanegin (hoofdcoach).
Weg: Djewi Appelman (Sparks), Glenn Bakker (RCH-Pinguïns), Reggie Bomberg (Corendon Kinheim), Dennis Buring (Hoofddorp Pioniers 2), Bayron Cornelisse (Curaçao Neptunus), Daniel Fernandes (Curaçao Neptunus), Dirk van ’t Klooster (gestopt), Elton Koeiman (Twins), Joey Kuijsten (RCH-Pinguïs), Milan Lammerts (Onze Gezellen), Mark-Jan Moorman (gestopt), Danny Rombley (L&D Amsterdam), Vince Rooi (HCAW), Kevin Weijgertse (HCAW) en Darryl Williams (Double Stars).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page