Jurickson Profar in Fall Stars Game

Jurickson Profar is bezig om alle critici de mond te snoeren. De 22-jarige korte stop van Curaçao, die bijna twee volledige seizoenen miste door blessures, is nog maar kort na zijn rentree al geselecteerd voor de Fall Stars Game.

Eind augustus maakte Profar zijn rentree in een competitiewedstrijd. Blessures hadden de talentvolle honkballer van Curaçao bijna twee volledige seizoenen aan de kant gehouden. De toekomst voor de switch-hitter uit de organisatie van Texas Rangers was daarmee allerminst zeker geworden.

Uiteindelijk speelde Profar in september negen wedstrijden voor het Class A-team Hickory Crawdads en nog eens drie voor het Double A-team Frisco RoughRiders. De 22-jarige korte stop kwam tot elf honkslagen (.256) en één homerun.

Wedstrijdritme

Tijdens de Arizona Fall League, een herfstcompetitie voor talentvolle spelers uit de Minor League, krijgt Profar deze weken de kans om meer wedstrijdritme op te doen voordat volgend jaar Spring Training van start gaat. En dat gaat boven verwachting goed. Al in zijn debuutwedstrijd sloeg Profar op 22 oktober direct een homerun. Van zijn club mag Profar vooralsnog alleen als aangewezen slagman in actie komen.

Inmiddels speelde Profar al zeven wedstrijden voor Surprise Saguaros, waarin hij acht honkslagen sloeg (.286), zeven runs scoorde en negen punten binnen bracht. Daarmee is Profar hard op weg om alle twijfels over hem te doen vergeten.

Fall Stars Game

Zijn prestaties voor Surprise Saguaros hebben Profar in ieder geval al een selectie opgeleverd voor de Fall Stars Game, de jaarlijkse wedstrijd tussen de beste spelers uit de Arizona Fall League. De tiende editie van de Fall Stars Game wordt zaterdag gespeeld op het Salt River Fields in Arizona. Profar is één van de 25 spelers die zijn geselecteerd voor de AFL West van manager Bill Haselman.

Naast Profar speelt momenteel ook Spencer Kieboom in de Arizona Fall League. De catcher met Nederlandse vader kwam tot dusver in acht wedstrijden voor Salt River Rafters tot zeven honkslagen (.280), waaronder één homerun.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page