Koninkrijksteam werkt eerste trainingen in Taiwan af

De deelnemers aan de Premier 12 beginnen de komende dagen aan het laatste deel van hun voorbereiding op het mondiale toernooi. Nederland werkte de afgelopen dagen de eerste trainingen in Taiwan af en speelt morgen zijn eerste van drie oefenduels.

De selectie van het Nederlands Koninkrijk is in delen afgelopen vrijdag afgereisd naar Taiwan, waar het team aanstaande maandag om 11.30 uur Nederlandse tijd de prestigieuze Premier 12 opent met een wedstrijd tegen gastheer Chinese Taipei.

Inmiddels heeft de formatie van manager Hensley Meulens de eerste trainingen achter de rug. Na twee dagen met trainingen op het veld van een lokaal universiteitsteam werd vandaag voor het eerst getraind in het Xinzhuang Baseball Stadium, dat morgen het decor is van de eerste oefenwedstrijd dit jaar van Oranje op Taiwanees grondgebied.

Reservespelers

Bij de training heeft inmiddels ook Wladimir Balentien zich gevoegd. De Japanse Homerun King sloot onlangs zijn seizoen af, nadat zijn Yakult Swallows in de finale de strijd om de Japanse titel had verloren van het Softbank Hawks van de Nederlandse pitcher Rick van den Hurk.

Ook buitenvelder Gilmer Lampe en pitcher Wendell Floranus maken nog altijd deel uit van de selectie. De twee voormalige profhonkballers vielen eerder af voor de definitieve selectie, maar zijn als reservespelers mee naar Taiwan gereisd.
Daar moet de Nederlandse Koninkrijksploeg het nog wel doen zonder vedette Andruw Jones, die in verband met familie-omstandigheden de voorbereiding op de Premier 12 tijdelijk heeft moeten afbreken.

Seoul Super Series

Gilmer Lampe tijdens één van de trainingen van de nationale ploeg.

Gilmer Lampe tijdens één van de trainingen van de nationale ploeg.
Foto: © KNBSB

Alle teams spelen deze dagen oefenwedstrijden. Zo staan de Italianen oefenduels te wachten tegen Venezuela op 6 november en, indien het team komt opdagen, Mexico op 7 november. Oranje treft eerst morgen een lokaal Taiwanees team, voordat vrijdag en zaterdag in het Tienmu Baseball Stadium in Taipei respectievelijk de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten de tegenstanders zijn. De wereldkampioen uit de Dominicaanse Republiek arriveerde vandaag in Taipei.

Cuba speelt twee oefenwedstrijden tegen Zuid-Korea. Die wedstrijden worden morgen en overmorgen gespeeld in het splinternieuwe en ultramoderne Gocheok Sky Dome in het westen van Seoul. Het is het eerste overkoepelde honkbalstadion van Zuid-Korea. De twee oefenwedstrijden ter opening van het Gocheok Sky Dome zijn speciaal daarvoor omgedoopt tot Seoul Super Series.

Openingswedstrijd

Het wordt voor het eerst dat beide teams tegenover elkaar staan sinds het wereldkampioenschap van 2011. Na de serie tussen de laatste twee Olympische finalisten vertrekt de Zuid-Koreaanse nationale ploeg naar Japan waar het team zondag in Sapporo de openingswedstrijd van de Premier 12 speelt tegen gastheer Japan. De hoogaangeschreven Shohei Ohtani is door de Japanse manager al aangewezen als startend pitcher voor de wedstrijd in het met 40.000 zitplaatsen uitgerustte Sapporo Dome.

Cuba reist op zijn beurt door naar Taiwan waar het twee dagen later aan de Premier 12 begint. Cuba is, met Nederland, Puerto Rico, Taiwan en Italië ingedeeld in poule A. Cuba, dat weer onder leiding staat van manager Victor Mesa, heeft onder meer veteranen Yulieski Gourriel en Alfredo Despaigne meegenomen naar Zuid-Korea.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page