Opnieuw oefenwinst voor Koninkrijksteam

Nederland heeft ook zijn derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op de Premier 12 gewonnen. Nadat vorige maand twee keer een selectieteam van Curaçao werd verslagen, was Oranje vandaag met 0-7 te sterk voor een lokaal Taiwanees universiteitsteam uit New Taipei City.

Met startend pitcher Diegomar Markwell op de heuvel kwam de ploeg van manager Hensley Meulens in het Xinzhuang Baseball Stadium geen enkel moment in de problemen. Hij werd na twee innings op de heuvel gevolgd door Tom Stuifbergen (twee innings), Shairon Martis (twee innings), Jim Ploeger (één inning), Berry van Driel (één inning) en Bayron Cornelisse  (één inning).

De zes verschillende pitchers stonden dit duel samen slechts twee honkslagen toe aan het team uit New Taipei City. Die werden in de vierde en negende inning geslagen op het pitchen van Stuifbergen en Cornelisse. Stuifbergen gooide in zijn twee innings echter ook vier strikeouts, waardoor de Taiwanese honkballers kansloos bleven tegen de speler van Corendon Kinheim.

Productiever

Het team van het Nederlands Koninkrijk bleek een stuk productiever op de jonge Taiwanese pitchers. Al in de eerste inning sloegen de Curaçaose profhonkballers Curt Smith en Yurendell de Caster tweehonkslagen op rij om Nederland snel op een 0-1 voorsprong te brengen.

In de vijfde inning besliste Nederland vervolgens de wedstrijd. Eerst sloeg de talentvolle Carlton Daal het tweede punt binnen, waarna Smith met zijn tweede hit de voorsprong vergrootte tot 0-4. Een inning later bepaalde Kalian Sams de eindstand op 0-7. Na een honkslag van Yurendell de Caster en vier wijd voor Shawn Zarraga sloeg hij een bal van de Taiwanese pitcher Hong Qi het Xinzhuang Baseball Stadium uit.

Honkslagen

Aanvallend speelde Oranje een sterke partij, waarin Yurendell de Caster drie honkslagen produceerde en Sams twee stuks, waaronder een homerun. Invaller Gianison Boekhoudt sloeg een op zijn beurt een driehonkslag. In totaal kwam het Nederlands team dit duel tot dertien hits.

Meulens begon het duel met Randolph Oduber (midveld), Curt Smith (linksveld), Yurendell de Caster (eerste honk), Wladimir Balentien (aangewezen slagman), Shawn Zarraga (catcher), Kalian Sams (rechtsveld), Sharlon Schoop (derde honk), Carlton Daal (korte stop) en Hainley Statia (tweede honk).

Derde oefenwinst

Voor het Nederlands Koninkrijksteam was het de derde oefenwinst in de voorbereiding op de Premier 12. Tijdens de trainingsstage op Curaçao werd vorige maand al met 0-7 en 1-8 gewonnen van een selectieteam met spelers uit de Curaçaose AA-competitie.

Vrijdag wacht de eerste oefentegenstander van formaat. Dan treft Oranje in het Tienmu Baseball Stadium in Taipei wereldkampioen de Dominicaanse Republiek. Een dag later zijn de Verenigde Staten in hetzelfde stadion de laatste tegenstanders voor het Koninkrijksteam, voordat de Premier 12 van start gaat.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page