Nederland start met Diegomar Markwell

De linkshandige Diegomar Markwell is aangewezen als de startend pitcher voor de openingswedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de Premier 12.

De nationale ploeg van manager Hensley Meulens gaat het prestigieuze toernooi morgen om 11.30 uur Nederlandse tijd van start met zijn eerste wedstrijd tegen gastheer Chinese Taipei. Het duel wordt gespeeld in het Interncontinental Stadium in Taichung.

In de Taiwanese avond werkte het Koninkrijksteam daar vandaag nog een laatste training af. Ondertussen werd in het Japanse stad Sapporo de Premier 12 officieel geopend met de wedstrijd tussen Japan en Zuid-Korea.

Startend pitcher

Het Nederlands Koninkrijksteam en Chinese Taipei spelen morgen de openingswedstrijd van de Premier 12 op Taiwanese bodem. Manager Hensley Meulens heeft voor dit duel Diegomar Markwell aangewezen als startend pitcher. De Curaçaose pitcher van landskampioen Neptunus maakt sinds 2004 deel uit van de nationale ploeg en speelde in 2007 kortstondig in de Taiwanese profcompetitie.

De Taiwanese manager Tai-Yuan Kuo heeft voor zijn eerste wedstrijd eveneens gekozen voor een linkshandige pitcher. Dat is de vorige week 25 jaar geworden Kuan-Yu Chen, die afgelopen seizoen voor Chiba Lotte Marines uitkwam in de Japanse profcompetitie. In veertien wedstrijden (61 1/3 innings) kwam hij tot 47 strikeouts een een verdiende puntengemiddelde van 3.53.

Grote ster

De Taiwanese ploeg, de nummer vier op de wereldranglijst, bestaat grotendeels uit spelers uit de Chinese Professional Baseball League (CPBL) en wordt aangevoerd door de grote ster Yoh Dai-Kang van de Hokkaido Nippon Hams uit de Nippon Professional Baseball. Gisteren verloor Chinese Taipei zijn laatste oefenwedstrijd in een uitverkocht Tianmu Baseball Stadium met 3-4 van de Verenigde Staten.

Eerder vandaag nam Hensley Meulens met de overige managers in Taichung deel aan een persconferentie. Hij blikte nog even terug op de gastvrije ontvangst van de Nederlandse ploeg twee jaar geleden in Taichung, toen Nederland daar aanwezig was voor de eerste ronde van de World Baseball Classic. “We zijn erg enthousiast dat we aan dit toernooi deel kunnen nemen”, liet manager Meulens weten. “En we zullen ons beste beentje voorzetten om ons beste spel hier te kunnen laten zien.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page