Geen Premier 12 voor Kevin Heijstek

Pitcher Kevin Heijstek loopt deelname aan de lucratieve Premier 12 alsnog mis. De pitcher van L&D Amsterdam heeft een dag voor de start van het mondiale toernooi in de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam plaats moeten maken voor voormalig profhonkballer Wendell Floranus.

De Curaçaose honkballer Wendell Floranus was samen met Gilmer Lampe als reservespeler meegereisd naar Taiwan. Daar liet de twintigjarige pitcher, die tussen 2012 en 2015 in totaal 62 wedstrijden speelde voor de Rookie League-teams van Baltimore Orioles zo’n goede indruk achter, dat hij van manager Hensley Meulens de plaats in mocht nemen van de speler van L&D Amsterdam.

Heijstek, in 2014 nog uitgeroepen tot beste pitcher van de Nederlandse hoofdklasse, loopt daardoor een dag voor de start van de Premier 12, deelname aan het prestigieuze toernooi alsnog mis.

Oefenwedstrijd

Zaterdag was Heijstek nog de startend pitcher in de laatste oefenwedstrijd van Oranje. Hij gooide twee innings tegen de Dominicaanse Republiek, waarin hij vier honkslagen en twee punten moest toestaan. Het Nederlands Koninkrijksteam verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-5.

Voor Floranus wordt het zijn tweede toernooi met de nationale ploeg. Vorig jaar werd hij met het Nederlands team Europees kampioen. In 2013 maakte hij ook al de voorbereiding van het Nederlands team op de World Baseball Classic mee. Heijstek en Lampe blijven nog tot morgen bij de ploeg van het Nederlands Koninkrijk. Daarna reizen de twee hoofdklassespelers terug naar huis.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page