Onzekerheid voor pitcher Tom Stuifbergen

De eerste diagnose voor Tom Stuifbergen heeft uitgewezen dat de Nederlandse pitcher niets heeft gebroken vandaag in de wedstrijd tegen Chinese Taipei. De komende dagen moet uitwijzen of Stuifbergen tijdens deze editie van de Premier 12 nog inzetbaar is.

Stuifbergen speelde vandaag in het met 16.188, voornamelijk Taiwanese, toeschouwers gevulde Intercontinental Stadium in Taichung een uitermate belangrijke rol. De voormalig profhonkballer van Corendon Kinheim voorkwam eigenhandig dat Chinese Taipei terug in de wedstrijd kon komen.

Toen Stuifbergen in de vierde inning op de heuvel kwam, had even daarvoor startend pitcher Diegomar Markwell drie honkslagen op rij moeten incasseren. Daardoor was Chinese Taipei teruggekomen tot 2-4. Stuifbergen hield zijn hoofd koel, gooide twee strikeouts op rij en forceerde de laatste nul door een grondbal. Een inning later sloeg het noodlot toe. De pitcher van Corendon Kinheim verstapte zich op lelijke wijze en moest in deze vijfde inning de wedstrijd verlaten.

Onderzoek

Stuifbergen kon op eigen kracht het veld verlaten, maar werd wel voor onderzoek naar het ziekenhuis in Taichung gebracht. Daar werd, terwijl de bijna vier uur durende wedstrijd tussen Chinese Taipei en het Nederlands Koninkrijk nog altijd bezig was, duidelijk dat Stuifbergen niets had gebroken.

Wel ondervindt de Nederlandse pitcher nog veel last van zijn kwetsuur aan zijn enkel. De komende dagen moet duidelijk worden of Stuifbergen op tijd kan herstellen om nog in een wedstrijd op de Premier 12 in actie te kunnen komen. Het Nederlands Koninkrijksteam is vandaag de Premier 12 begonnen met een 4-7 overwinning op gastheer Chinese Taipei. Morgen heeft Oranje een rustdag voordat op woensdag om 05.30 uur (Nederlandse tijd) het toernooi wordt vervolgd met een wedstrijd tegen Cuba.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page