Ook Berkvens op Premier 12 van start

Op de rustdag van het Nederlands Koninkrijksteam is er vandaag toch een Nederlander in actie gekomen op de derde speeldag van de Premier 12. Winfried Berkvens was vandaag in het Taoyuan International Baseball Stadium de scheidsrechter op het eerste honk in de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek.

Met het duel uit poule A tussen de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek is ook voor Winfried Berkvens de eerste editie van de Premier 12 van start gegaan. De Nederlander is één van de 23 scheidsrechters, die tijdens dit mondiale toernooi in actie komen. Samen vertegenwoordigen zij dertien landen.

Zes scheidsrechters zijn afkomstig uit Japan en zeven uit Chinese Taipei. De andere scheidsrechters komen uit de Verenigde Staten, Australië, Canada, Italië, Nicaragua, Nederland, Panama, Venezuela, Cuba, Japan en Zuid-Korea.

Nederlandse official

Voor Berkvens is het zijn grootste toernooi sinds het wereldkampioenschap van 2009. De Nederlandse scheidsrechter, die sinds 2002 actief is in de Nederlandse hoofdklasse, was vorig jaar in Taiwan nog één van de scheidsrechters tijdens het WK voor spelers onder de 21 jaar.

Naast Berkvens is nog een andere Nederlandse official actief tijdens de Premier 12. Tijdens de openingswedstrijd zondagavond in het met 28.848 toeschouwers gevulde Sapporo Dome in Japan was Linda Steijger al één van de drie scorers. Vandaag was zij één van de scorers in het Intercontinental Stadium in Taichung tijdens de wedstrijd tussen Puerto Rico en Italië.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page