Pitcher Jair Jurrjens start tegen Cuba

Na ruim negen jaar en acht maanden staat Jair Jurrjens op een toernooi weer voor de Nederlandse ploeg op de heuvel. De Curaçaose honkballer is door manager Hensley Meulens aangewezen als startend pitcher voor het Koninkrijksteam in de wedstrijd morgen tegen Cuba.

Tot dusver kwam Jurrjens nog maar in één serieuze wedstrijd voor Nederland in actie. Dat was op 9 maart 2006 tijdens de eerste editie van de World Baseball Classic. Jurrjens gooide de zesde inning van de wedstrijd tegen Puerto Rico en moest een inning later direct worden vervangen na een solohomerun van Ivan Rodriguez.

Verliezend werper Jurrjens kreeg uiteindelijk drie punten tegen, Nederland verloor het duel met 3-8 en werd in de eerste ronde uitgeschakeld.

All Star

Jurrjens begon hierna niettemin aan een succesvolle carrière waarhij zich bij Atlanta Braves ontwikkelde tot een All Star in 2011. In acht seizoenen speelde de Curaçaose pitcher uiteindelijk 130 wedstrijden in de Major League voor vier verschillende teams. Zijn florerende carrière zorgde ervoor dat Jurrjens na de World Baseball Classic van 2006 niet meer uit kon komen voor het Nederlands team.

Door blessures raakte Jurrjens de laatste seizoenen op een zijspoor en kwam hij uiteindelijk afgelopen zomer zonder club te zitten. Daarmee werd hij wel beschikbaar voor manager Hensley Meulens en krijgt hij nu de kans om morgen in een mondiaal toernooi zijn rentree op de heuvel voor Oranje te maken.

Finale

Bij Cuba start Frank Montieth op de heuvel. De dertigjarige veteraan stond in 2006 ook al in het Intercontinental Stadium tegenover de Nederlandse ploeg. Toen was hij bijna negen innings lang onbespeelbaar voor Oranje in de finale van de laatste Intercontintal Cup.

De pitcher van Industriales uit de Cubaanse National Series. maakte al deel uit van de nationale Cubaanse selectie tijdens de Olympische Spelen van 2004, waar hij met Cuba de gouden medaille won.

Uitstekend

Beide teams beginnen morgen aan hun tweede wedstrijd op de Premier 12. Het Nederlands Koninkrijksteam ging het toernooi maandag uitstekend van start met een 4-7 overwinning op Chinese Taipei. De formatie van manager Hensley Meulens kan met winst een enorme stap zetten richting de kwartfinales.

De Cubaanse ploeg verging het vandaag in zijn eerste wedstrijd een stuk minder goed. De ploeg van manager Victor Mésa, de nummer drie van de wereld, ging onderuit tegen de nummer zeven Canada. Mede door een tweepunten-homerun van de ervaren Pete Orr kwam Canada al in de eerste inning op een beslissende 1-3 voorsprong. Canada won het duel uiteindelijk met 1-5. De Cubaanse slagploeg kwam op drie verschillende pitchers niet verder dan vijf hits.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page