Alsnog belangrijke onderscheiding voor Simmons

Liep korte stop Andrelton Simmons dinsdagavond nog zijn derde opeenvolgende Rawlings Gold Glove Award mis, gisteravond werd de honkballer van Curaçao door Wilson Sporting Goods uitgeroepen tot beste verdedigende speler in de gehele Major League.

Voor het vierde jaar op rij heeft Wilson Sporting Goods winnaars bekendgemaakt van hun awards, één van de toonaangevende onderscheidingen in Major League Baseball en de tegenhanger van de Rawlings Gold Glove Awards.

Waar de winnaars van een Gold Glove worden bepaald door managers en coaches uit de Major League, wordt de Wilson Defensive Player of the Year Award vastgesteld op basis van een combinatie van onder meer verdedigende statistieken en data van een toonaangevend Amerikaans scoutingbureau. Bovendien worden de winnaars niet worden opgedeeld in de American en National League.

Beste korte stop

Dinsdagavond greep Andrelton Simmons nog mis voor een Rawlings Gold Glove, toen de voorkeur ging naar Brandon Crawford van San Francisco Giants. Simmons, die de National League leidde in diverse verdedigende statistieken, werd gisteren wel door Wilson erkend als de beste korte stop in de Major League. Dat was voor de tweede keer op rij. Vorig jaar ontving de honkballer van Curaçao die titel ook al.

Gisteren werd Simmons daarnaast door Wilson ook uitgeroepen tot beste verdedigende speler van het jaar. Hij werd daarmee de derde speler van Atlanta Braves met deze onderscheiding. Buitenvelder Michael Bourn won in 2012 de eerste editie, terwijl buitenvelder Jason Heyward vorig jaar tot beste verdedigende speler werd uitgeroepen.
Van de individuele posities waren acht van de negen winnaars afkomstig uit de National League. Arizona Diamondbacks werd uitgeroepen tot beste verdedigende team in de Major League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page