Europa prioriteit voor Major League Baseball

Meer competitiewedstrijden in het buitenland is een prioriteit voor Major League Baseball. Dat heeft Dan Halem, Chief Legal Officer van de Amerikaanse professionale honkbalorganisatie, gisteren laten weten tijdens een bijeenkomst van clubeigenaren in Florida.

Concreet heeft Halem het voornemen uitgesproken om binnen vijf jaar reguliere competitiewedstrijden in Europa te spelen. Ook wil Major League Baseball voor het eerst sinds 1999 weer competitiewedstrijden spelen op Mexicaans grondgebied.

Wel benadrukte Halem dat er op dit moment nog geen concrete plannen liggen voor wedstrijden in Europa. Eerder speelde Major League Baseball al competitiewedstrijden in Tokyo (Japan) en San Juan (Puerto Rico).
Ook Rob Manfred, die in januari van dit jaar Bud Selig als topbaas bij MLB heeft opgevolgd, liet eerder al weten dat de uitbreiding van het aantal wedstrijden in het buitenland een prioriteit is.

Kandidaat

Voor wedstrijden in Europa is nog altijd het nieuwe honkbalcomplex van Vaessen Pioniers een serieuze kandidaat. Maar ook heeft Major League Baseball interesse getoond in Londen. MLB zou daarmee in de voetsporen kunnen treden van de National Football League (NFL) en de National Basketball Association (NBA).

De NFL heeft sinds 2007 met groot succes al veertien reguliere wedstrijden in het Britse Wembley Arena gespeeld. In de komende jaren wil de NFL dit uitbreiden naar andere stadions in Engeland. De NBA maakte ook al meerdere malen de overtocht naar Europa. Zo werden onder meer verschillende competitiewedstrijden gespeeld in de O2 Arena in Londen. Orlando Magic en Toronto Raptors spelen in januari een serie wedstrijden in Londen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page