Recordzege voor Koninkrijksteam tegen Italië

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft vandaag de grootste overwinning behaald van deze eerste Premier 12. Italië werd op de vijfde speeldag in het Douliou Baseball Stadium met maar liefst 1-16 in zeven innings afgestraft. Oranje produceerde dit duel drie homeruns.

Nederland en Italië begonnen het duel vandaag in Douliou City met teams die grotendeels gelijk waren aan de twee ploegen, die vorig jaar nog tegenover elkaar stonden in de finale van het Europees kampioenschap. Italië moest het echter doen zonder voormalig Major Leaguer Alex Liddi, terwijl Oranje voor de Premier 12 met Andruw Jones en Wladimir Balentien juist wel MLB-ervaring aan zijn team had kunnen toevoegen.

Pitcher Rob Cordemans begon stroef aan de wedstrijd tegen de Italianen. Na hits van Juan Carlos Infante en Mario Chiarini moest hij al direct in de eerste inning een punt incasseren. De 41-jarige veteraan, de oudste speler op deze eerste editie van de Premier 12, herstelde zich echter sterk en stond geen punten meer toe tot hij in de zesde inning werd vervangen.
Cordemans wist zich gesteund door een aantal goede veldacties. Uiteindelijk kreeg Cordemans maar drie honkslagen tegen. Zijn opvolgers Berry van Driel en Mike Bolsenbroek lieten hierna de Italiaanse slagploeg eveneens kansloos.

Afgestraft

Met een punt van Juan Carlos Infante in de eerste inning begon Italië nog goed aan het duel. Een slagbeurt later kantelde echter de wedstrijd. Met een loper op het eerste honk en één man uit kregen de Italianen alle kansen om op een eenvoudige grondbal van Dashenko Ricardo met een dubbelspel een einde aan de slagbeurt te maken.

Randolph Oduber was aan slag de grote uitblnker.

Randolph Oduber was aan slag de grote uitblnker.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Korte stop Erick Epifano miste echter niet alleen zijn honk, maar smeet vervolgens ook nog eens de bal langs de eerste honkman. De dubbele fout werd hard afgestraft door de Nederlandse Koninkrijksploeg, die via rake klappen van Carlton Daal (1 uit 3) en uitblinker Randolph Oduber (5 uit 6) de leiding in de wedstrijd overnam.

Record

Vanaf dat moment ging het snel. In vier innings tijd liep de Nederlandse Koninkrijksploeg in rap tempo verder uit. Tegen de tijd dat Curt Smith in de vijfde Nederlandse slagbeurt een bal hoog in de tribunes achter het linksveld had geramd voor een driepunten-homerun, was het verschil al opgelopen tot 1-11.

In de zesde en zevende inning liep Oranje uit naar de 1-16 overwinning, waarmee de grootste overwinning werd behaald op de Premier 12. Het Koninkrijksteam verbrak daarmee het jonge record dat eerder op de dag door de Zuid-Koreaanse honkballers was gezet op 2-13 in hun wedstrijd tegen Venezuela.

Vuurwerk

Aanvallend liet de Koninkrijksploeg een sterke indruk achter. De ploeg kwam tot maar liefst zeventien hits. Met name midvelder Randolph Oduber bleek opnieuw van grote waarde. Hij sloeg met zijn vijf hits, waaronder twee tweehonkslagen, twee punten binnen. Korte stop Carlton Daal, gisteren tegen Cuba al goed voor drie hits in drie slagbeurten, sloeg een driehonkslag en scoorde tweemaal.

Kalian Sams sloeg één van de drie homeruns voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Kalian Sams sloeg één van de drie homeruns voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Het echte vuurwerk kwam van Kalian Sams en Curt Smith, die in respectievelijk de vierde en de vijfde inning met hun monsterhomeruns vijf van de elf punten binnen brachten. Smith kwam met zijn vier honkslagen uit vijf slagbeurten een driehonkslag te kort voor een cycle, maar sloeg dit duel wel zes punten binnen.
Dashenko Ricardo, die achter de thuisplaat de nog altijd geblesseerde catcher Shawn Zarraga verving, bepaalde met zijn solohomerun in de zevende inning de eindstand op 1-16. Hij sloeg de eerste pitch van de pas achttienjarige debutant Ludovico Coveri over de omheining.

Blessure

Bij het Koninkrijksteam kregen linksvelder Dwayne Kemp en korte stop Gianfranco Wawoe in de slotfase van het duel ook nog speeltijd. Voor Wawoe was het zelfs zijn eerste wedstrijd op een groot toernooi voor Oranje.
Overigens verliep niet alles voorspoedig voor de formatie van manager Hensley Meulens. Na Diegomar Markwell, Tom Stuifbergen en Shawn Zarraga viel vandaag Andruw Jones geblesseerd uit. De voormalig Major Leaguer liep een blessure op aan zijn linkerbeen toen hij in de tweede inning het vijfde punt scoorde. Uiteindelijk werd hij in de derde inning vervangen.

Met de derde nederlaag op rij is Italië vrijwel zeker van uitschakeling op de Premier 12. Het Nederlands Koninkrijksteam heeft een plaats in de kwartfinales na de tweede zege van dit toernooi nog duidelijk in zicht. Zaterdag kan de ploeg van manager Hensley Meulens met winst op Puerto Rico een plaats in de volgende ronde vrijwel zeker veilig stellen. Dit duel start zaterdag om 05.30 uur (Nederlandse tijd).

           1 2 3 4 5 6 7  R  H E
NEDERLAND  0 5 1 2 3 4 1 16 17 0
ITALIË     1 0 0 0 0 0 0  1  4 3

Pitchers Nederland
Rob Cordemans (5): 3-2-3-0
Berry van Driel (1): 2-0-1-0
Mike Bolsenbroek (1): 1-0-0-0

Pitchers Italië
Carlos Richetti (1 2/3+4 man): 2-4-5-3
Filippo Crepaldi (2 2/3): 3-1-6-0
Gianny Fracchiolla (1 2/3): 1-1-2-0
Yomel Rivera (1): 0-2-3-0
Ludovico Coveri (1): 0-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page