Rustdag voor deelnemers Premier 12

De twaalf teams, die momenteel in Taiwan uitkomen tijdens de eerste editie van de prestigieuze Premier 12, hebben morgen een rustdag. Pas zaterdag wordt het toernooi vervolgd met de vierde speelronde. Het Nederlands Koninrijksteam staat na de eerste vijf speeldagen op een derde plaats in poule A.

Het Nederlands Koninkrijksteam staat achter het nog ongeslagen Canada en Cuba op de derde positie. De ploeg van manager Hensley Meulens won tot dusver twee van zijn drie wedstrijden, maar verloor gisteren van Cuba. Door dit resultaat staan de Cubaanse honkballers met eveneens twee overwinningen boven Oranje.

Zaterdag vervolgt het Nederlands Koninkrijksteam de Premier 12 met een wedstrijd tegen Puerto Rico (05.30 uur Nederlandse tijd), waarna de eerste ronde op zondag wordt afgesloten met het duel tegen de nog ongeslagen koploper uit Canada (11.30 uur Nederlandse tijd).

Verlenging

De Canadese honkballers wonnen vandaag in poule A ook van gastheer Chinese Taipei: 9-8, terwijl Cuba in de negende inning met onder meer een driepunten-homerun tegen Puerto Rico een 2-7 achterstand wegwerkte om vervolgens in de tiende inning sensationeel met 8-7 te winnen. Chinese Taipei en Puerto Rico delen de vierde plaats. Beide teams wonnen in hun eerste drie wedstrijden alleen van het nog puntloze Italië.

In poule B gaat Japan ongeslagen aan de leiding. De Japanse nummer één van de wereld versloeg vandaag met 4-2 de huidige wereldkampioen uit de Dominicaanse Republiek, dat nog zonder overwinningen op de laatste plaats staat. Achter Japan staan Zuid-Korea en de Verenigde Staten met twee overwinningen uit drie wedstrijden op een gedeelde tweede plaats.

Kwartfinales

De Premier 12 wordt zaterdag en zondag vervolgd met de laatste twee speelrondes, voordat maandag de kwartfinales van start gaan. De beste vier teams uit beide poules plaatsen zich voor de kwartfinales. Een plaats bij de laatste acht levert elk team in ieder geval $ 225.000 op.

Als Chinese Taipei zijn resterende wedstrijden tegen Cuba (zaterdag) en Puerto Rico (zondag) en Italië zijn duels tegen Canada (zaterdag) en Cuba (zondag) verliezen, heeft het Nederlands Koninkrijksteam voldoende aan zijn twee inmiddels behaalde overwinningen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Bij een overwinning op Puerto Rico of Canada kan de ploeg van Hensley Meulens zich sowieso op gaan maken voor de kwartfinales.

Bekijk hieronder de tussenstanden, of bezoek de website van de Premier 12 voor alle uitslagen.

121115_tussenstand_premier1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page