Andrelton Simmons naar Los Angeles Angels

Tweevoudig Gold Glove-winnaar Andrelton Simmons vervolgt zijn carrière bij Los Angeles Angels. De korte stop, die in 2013 nog uitkwam voor het Nederlands team, is gisteren door zijn werkgever Atlanta Braves geruild. Met de overeenkomst lijkt de weg vrij voor het debuut van een ander Curaçaose talent.

Nog maar een dag geleden werd bekend dat Atlanta Braves gesprekken was begonnen met verschillende clubs voor een mogelijke overeenkomst rond de 26-jarige Andrelton Simmons. Dat gebeurde op het moment dat de honkballer van Curaçao werd uitgeroepen tot 2015 Wilson Defensive Player of the Year, de prijs voor de beste verdedigende speler in de gehele Major League.

Hierna ging het snel voor de korte stop, die in vier seizoenen 499 wedstrijden voor Atlanta Braves speelde in de Major League en in 2013 en 2014 winnaar werd van een Gold Glove Award. Uiteindelijk heeft Simmons nu een vijfjarig contract gekregen bij Los Angeles Angels, die hem in het eerste seizoen $ 6 miljoen oplevert en in de daaropvolgende seizoenen nog eens respectievelijk acht, elf, dertien en vijftien miljoen dollar.

Prijs

De prijs die Los Angeles Angels heeft moeten betalen voor de 26-jarige Simmons was hoog. In ruil voor de korte stop heeft de club uit Los Angeles onder meer de talentvolle pitchers Sean Newcomb en Chris Ellis naar Atlanta gestuurd. Braves wil met dit tweetal gaan bouwen aan een nieuw team voor de toekomst.

Daarnaast krijgt de voormalige club van Simmons in de ruil ook de veteraan Erick Aybar, die de afgelopen tien seizoenen in de Major League speelde voor Los Angeles Angels. Los Angeles Angels moest op zoek naar een vervanger voor de korte stop uit de Dominicaanse Republiek, die volgend seizoen free-agent wordt.

Opvolger

Voor Atlanta Braves lijkt Aybar de aangewezen persoon om de positie van korte stop te bezetten totdat een ander talent van Curaçao gereed is om zijn debuut te maken in de Major League voor de club uit Atlanta. Afgelopen seizoen speelde Ozhaino Albies voor het Class A-team Rome Braves. Hij wordt al lange tijd gezien als de opvolger voor zijn acht jaar oudere landgenoot Simmons.

Albies, die zeer waarschijnlijk komend seizoen start op Double A-niveau, is niet alleen verdedigend erg sterk, maar ook aanvallend. In zijn eerste twee seizoenen in de Minor League kwam de kleine honkballer al tot een slaggemiddelde van .328 Afgelopen seizoen nam Albies al deel aan de Futures All Star Game. De verwachting is dat Albies binnen één of twee seizoenen zijn debuut als korte stop kan maken in de hoofdmacht van Atlanta Braves.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page