Shairon Martis startend pitcher tegen Puerto Rico

Voormalig Major Leaguer Shairon Martis is door manager Hensley Meulens aangewezen als startend pitcher voor de wedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam morgen tegen Puerto Rico. Hij moet het daarin opnemen tegen de nog redelijk onervaren Fernando González.

Met de 26-jarige Martis en de 23-jarige González staan morgen twee pitchers uit de American Association tegenover elkaar. Maar de weg naar die onafhankelijke Amerikaanse profcompetitie toe was voor beide pitchers heel verschillend.

Martis maakte in juni van dit jaar zijn debuut in de American Association, nadat hij een contract had getekend voor Lincoln Saltdogs. Bij deze ploeg speelde ook international Curt Smith. Voor zijn komst naar Lincoln Saltdogs speelde Martis voor Washington Nationals en Minnesota Twins in drie seizoenen 26 wedstrijden in de Major League. Vorig jaar gooide de pitcher van Curaçao voor Uni-President Lions bovendien in de Chinese Professional Baseball League (CPBL).

Studie

De rechtstandige Fernando González, die door manager Edwin Rodriguez is aangewezen als startend pitcher voor Puerto Rico, maakte pas drie maanden geleden voor Gary SouthShore RailCats zijn debuut in de American Association. Voor González was het zelfs zijn debuut als profhonkballer.

De speler uit Puerto Rico had even daarvoor zijn studie afgerond aan de University of West Alabama, waar hij de beste pitcher van het honkbalteam was. In dienst van Gary SouthShore RailCats speelde González sinds 12 augustus 54 1/3 inning in tien wedstrijden. Hij kwam tot 28 keer drie slag en sloot het seizoen af met een verdiende puntengemiddelde van 4.14.

Onverwachts

Shairon Martis en Hainley Statia kijken vanuit de dug-out naar de wedstrijd van hun ploeg tegen Chinese Taipei.

Shairon Martis en Hainley Statia kijken vanuit de dug-out naar de wedstrijd van hun ploeg tegen Chinese Taipei.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Beide pitchers kwamen tot dusver in één wedstrijd tijdens de Premier 12 in actie. Martis gooide in de met 4-7 gewonnen wedstrijd tegen Chinese Taipei de vijfde, zesde en zevende inning. De pitcher van Curaçao moest in de vijfde inning onverwachts reliever Tom Stuifbergen opvolgen, nadat hij zijn enkel lelijk had geblesseerd.
Onvoorbereid wist Martis zijn vorm echter direct te vinden en kreeg hij in drie innings slechts negen tegenstanders tegenover zich. Martis stond alleen een solohomerun toe aan catcher Hung-Yu Lin

González gooide de achtste inning van de wedstrijd tegen Italië en moest daarin het enige tegenpunt van de wedstrijd toestaan. Die werd gescoord na een honkslag van Juan Carlos Infante en een tweehonkslag van Erick Epifano.

Kwartfinales

Voor Puerto Rico is een overwinning noodzakelijk om vroegtijdige uitschakeling te voorkomen. De ploeg van manager Edwin Rodriguez won tot dusver alleen zijn openingswedstrijd met 7-1 van Italië. Hierna volgden nederlagen tegen Canada (2-0) en Cuba (8-7). Tegen dat laatste team werkte Puerto Rico in de negende inning een 7-2 achterstand weg, voordat het in de tie-break van de tiende inning alsnog het onderspit moest delven.

De wedstrijd tussen het Nederlands Koninrijksteam en Puerto Rico wordt gespeeld in het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung en start om 05.30 uur Nederlandse tijd. Bij winst kan de ploeg van manager Hensley Meulens zich verzekeren van een plaats in de kwartfinales.

De wedstrijd is te volgen via de gratis livestream, of via play-by-play.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page