Xander Bogaerts wint Silver Slugger Award

Xander Bogaerts heeft gisteren de Silver Slugger Award gewonnen als beste aanvallende korte stop in de American League. De Arubaanse honkballer werd daarmee de jongste speler van Boston Red Sox die deze onderscheiding heeft ontvangen.

De pas 23-jarige Xander Bogaerts greep dinsdagavond nog mis tijdens de verkiezing van de prestigieuze Rawlings Gold Glove Awards. Werd hij voor die onderscheiding niet gekozen door de manager en coaches uit de Major League, voor de Silver Slugger Award kreeg de Arubaanse profhonkballer van hunwel de voorkeur.

Bij de Rawlings Gold Glove Awards worden de winnaars per positie gekozen op basis van hun verdedigende kwaliteiten. Bij de Silver Slugger Award, die sinds 1980 wordt uitgereikt, gaat de onderscheiding naar de spelers die voor hun positie juist offensief het sterkste waren.

Hoogste

Daarbij was er voor de positie van korte stop in de American League geen twijfel mogelijk. Met een slaggemiddelde van .320 en 196 honkslagen was Bogaerts in pas zijn tweede volledige seizoen in de Major League de nummer twee in de American League achter Miguel Cabrera van Detroit Tigers (.338).

Xander Bogaerts.

Xander Bogaerts.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Het slaggemiddelde van Bogaerts was sinds mei (.340) zelfs de hoogste in de gehele Major League. Daarnaast sloeg de Arubaan afgelopen seizoen in dienst van Boston Red Sox 35 tweehonkslagen, drie driehonkslagen en zeven homeruns. Hij wist bovendien 81 punten binnen te slaan en tien honken te stelen.

Jongste speler

Om die reden kreeg Bogaerts gisteren de Silver Slugger Award toegekend. Met zijn onderscheiding is Bogaerts de jongste speler van Boston Red Sox geworden, die een Silver Slugger Award heeft gewonnen. In de historie van de American League wisten bovendien slechts twee andere spelers als korte stop op een jongere leeftijd deze prijs te winnen. Cal Ripken Jr. (in 1983 op 22-jarige leeftijd) en Alex Rodriguez (in 1996 op twintigjarige leeftijd en in 1998 op 22-jarige leeftijd) gingen hem voor.

Bogaerts is de tweede speler uit het Nederlands Koninkrijk die een Silver Slugger Award heeft gewonnen. Eerder ging Andruw Jones hem al voor. De speler van Atlanta Braves werd in 2005 met een slaggemiddelde van .263 en 51 homeruns uitgeroepen tot beste aanvallende buitenvelder in de National League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page