Diegomar Markwell klaar voor rentree

Pitcher Diegomar Markwell is hersteld van zijn blessure die hij in de eerste wedstrijd van de Premier 12 opliep. De pitcher van Curaçao Neptunus is door manager Hensley Meulens aangewezen als starter voor de wedstrijd tegen Canada.

Markwell gooide maandag tegen gastland Chinese Taipei drie sterke innings tot hij in de derde Taiwanese slagbeurt hard werd geraakt door een geslagen bal van Dai-Kang Yang. Markwell probeerde in de vierde inning de draad weer op te pakken, maar ondervond toch teveel hinder.

De afgelopen dagen heeft Markwell gewerkt aan zijn herstel. Inmiddels is de pitcher van Curaçao Neptunus weer volledig fit bevonden en kan hij zijn rentree maken.

Noodzakelijk

Dat gebeurt in de laatste wedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam uit de eerste ronde. Daarin is Canada de tegenstander. Beide teams hebben zich al verzekerd van een plaats in de kwartfinales. Niettemin is voor zowel Nederland als Canada winst noodzakelijk. De winnaar plaatst zich namelijk als poulewinnaar voor de volgende ronde. Bij verlies tegen Canada is de kans ook groot dat Oranje in het klassement alsnog wordt gepasseerd door Cuba.

Canada bleef vandaag met een 4-0 shut-out tegen de Italiaanse nationale ploeg ongeslagen, terwijl nummer twee Cuba met 4-1 onderuit ging tegen Chinese Taipei en daarmee een plaats in het klassement zakte.

Winnend pitcher

Kalian Sams gaat na vier speelrondes aan de leiding in het slagklassement van de Premier 12.

Kalian Sams gaat na vier speelrondes aan de leiding in het slagklassement van de Premier 12.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Voor Canada beklimt morgen om 11.30 uur (Nederlandse tijd) Chris Leroux de heuvel. De voormalig Major League, die tussen 2009 en 2014 65 wedstrijden gooide voor onder meer Florida Marlins, Pittsburgh Pirates en New York Yankees, kwam evenals Markwell al in het eerste duel van zijn ploeg in actie. Hij werd winnend pitcher in de wedstrijd tegen Cuba. Daarin gooide Leroux acht keer drie slag en drie keer vier wijd. In 5 2/3 inning stond hij slechts één punt toe. Canada won het duel uiteindelijk met 1-5.

In poule B gaat Japan nog altijd ongeslagen aan de leiding. De nummer één van de wereldranglijst won vandaag overtuigend met 2-10 van de Verenigde Staten. De wereldkampioen uit de Dominicaanse Republiek verloor ook zijn vierde wedstrijd en is daarmee verrassend uitgeschakeld.

Slagklassement

Na vier wedstrijden heeft het Nederlands Koninkrijk drie spelers bij de top vier van het slagklassement. Randolph Oduber leidt de Premier 12 in aantal honkslagen (11). Hij kwam tot dusver tot een slaggemiddelde van .611. Kalian Sams leidt alle slagmannen in Taiwan met een gemiddelde van zelfs .615. Curt Smith is achter de Japanner Sho Nakata (.533) de nummer vier met .529.

De beste Canadese slagman is Tyler O’Neill, die tot zes honkslagen kwam (.400). Opmerkelijk genoeg is hij de enige die voor Canada tot een hoger gemiddelde kwam dan .250. Het team slaggemiddelde van Canada is daarmee .234  tegenover het toernooi leidende .385 van Nederland.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page