Jair Jurrjens start tegen Team USA

In de wedstrijd uit de kwartfinale tussen de Verenigde Staten en het Nederlands Koninkrijk staan morgen twee pitchers op de heuvel, die dit seizoen uitkwamen in de Triple A-Pacific Coast League. Voor Oranje start Jair Jurrjens. Team USA begint met Zack Segovia.

Voor Jurrjens wordt het zijn tweede start van deze Premier 12. Eerder gooide de voormalig Major Leaguer zeven innings in de verloren wedstrijd tegen Cuba. Jurrjens kreeg daarin vijf honkslagen en vijf verdiende punten tegen, maar gooide ook zeven keer drie slag. In zijn eerste zes innings liet de pitcher van Curaçao een zeer sterke indruk achter.

Voor de 29-jarige Jurrjens kwam eind augustus tijdelijk een einde aan zijn dertienjarige profcarrière, nadat hij door Colorado Rockies was ontslagen. In dienst van deze club had hij dit seizoen zeventien wedstrijden gespeeld voor Albuquerque Isotopes in de Pacific Coast League.

Ontslagen

In diezelfde Triple A-competitie kwam dit jaar ook de Amerikaanse pitcher uit, die morgen voor Team USA de wedstrijd uit de kwartfinales tegen het Nederlands Koninkrijk begint. De Nederlandse slagploeg krijgt morgen vanaf 05.30 uur Nederlandse tijd in het Taoyuan Baseball Stadium in Taoyuan City  de 32-jarige Zack Segovia tegenover zich.

De pitcher uit Dallas (Texas) stond dit seizoen onder contract bij San Diego Padres, waarvoor hij zeven wedstrijden gooide voor het Triple A-team El Paso Chihuahuas in de Pacific Coast League tot hij eind juni werd ontslagen. Eerder in het seizoen kwam hij ook al in vier wedstrijden uit voor het Double A-team San Antonio Missions.

Major League

In 2007 speelde Segovia één wedstrijd voor Philadelphoa Phillies en twee jaar later nog eens acht wedstrijden voor Washington Nationals in de Major League. Het grootste deel van zijn eveneens dertienjarige profcarrière verbleef de pitcher echter in de Minor League, waar hij 288 wedstrijden gooide met een verdiende puntengemiddelde van 4.66.

Segovia kwam tot dusver eveneens in één wedstrijd in actie tijdens de Premier 12 in Taiwan. Hij werd winnend pitcher in de 0-10 shut-out van de Verenigde Staten afgelopen donderdag tegen Mexico. Hij heeft daardoor één dag minder rust gehad dan Jurrjens, die woensdag in actie kwam. Segovia gooide zes innings met vier strikeouts en één keer vier wijd. Hij stond vier honkslagen toe.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page