Nederlands Koninkrijk in kwartfinales tegen Team USA

Het Nederlands Koninkrijk treft morgen in de kwartfinales van de Premier 12 de Verenigde Staten. De nummer twee van de wereld versloeg vandaag in de laatste wedstrijd uit de eerste ronde Zuid-Korea in tien innings met 2-3 om de tweede plaats op te eisen in poule B. De wedstrijd start om 05.30 uur Nederlandse tijd.

Zowel Zuid-Korea als de Verenigde Staten hadden vandaag nog kans op de tweede plaats in poule B achter de ongeslagen poulewinnaar Japan. Eerder dit toernooi had Zuid-Korea al gewonnen van Venezuela, Mexico en de Dominicaanse Republiek. De Verenigde Staten wisten tot vanmiddag alleen nog te winnen van de Dominicaanse Republiek en Mexico.

De laatste wedstrijd uit de eerste ronde werd een ware thriller, waarin de Verenigde Staten in de tiende inning een beslissende 2-3 voorsprong namen.  Zuid-Korea slaagde er met de tie-break in de gelijkmakende slagbeurt niet in om een stootslag neer te leggen, waarna Team USA met drie eenvoudige nullen zijn Zuid-Koreaanse tegenstander verwees naar de derde plaats in poule B. Saillant detail is dat Adam Frazier voor de Verenigde Staten het winnende punt had gescoord, nadat hij met twee man uit onterecht safe was gegeven bij zijn poging het tweede honk te stelen.

Prijzengeld

Met de winst op Zuid-Korea zijn de Verenigde Staten de volgende tegenstander geworden voor het Nederlands Koninkrijk tijdens deze eerste editie van de Premier 12. In de aanloop naar dit toernooi stonden beide teams ook al tegenover elkaar. Vorige week vrijdag scoorde Team USA in de oefenwedstrijd tegen Oranje het winnende punt in de negende inning. In het Tienmu Baseball Stadium in Taipei City werd het toen 3-2 voor de Amerikanen.

Taoyuan Baseball Stadium in Taoyuan City (Taipei).

Taoyuan Baseball Stadium in Taoyuan City (Taipei).
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Voor de wedstrijd uit de kwartfinales tegen de Verenigde Staten keert het Nederlands Koninkrijk middels een twee uur durende busreis terug naar Taipei. Daar wordt morgenmiddag om 12.30 uur lokale en 05.30 uur Nederlandse tijd in het Taoyuan Baseball Stadium in Taoyuan City gespeeld. Het Tien Mou Baseball Stadium in Taipei is voor de kwartfinales na schade door een brand eerder vandaag niet beschikbaar.
Met de plaats in de kwartfinales heeft het Nederlands Koninkrijk zich in ieder geval verzekerd van $ 225.000 aan prijzengeld. Bij een overwinning morgen loopt dit bedrag zelf op tot in ieder geval $ 300.000.

Klassement

In poule A plaatsten vandaag achter Canada en Nederland ook Cuba en Puerto Rico zich voor de kwartfinales. De Cubaanse honkballers ontsnapten met een benauwde 2-1 overwinning tegen het nog puntloze Italië aan uitschakeling en passeerden door de winst bovendien het Nederlands Koninkrijk in het klassement.

Hierdoor staat Cuba morgen in de kwartfinales tegenover Zuid-Korea. Puerto Rico wacht in de strijd om een plek in de halve finales poulewinnaar Japan als volgende tegenstander. Evenals Canada bleef ook Japan ongeslagen, alhoewel de nummer één van de wereld vandaag wel aan het wankelen werd gebracht door het inmiddels uitgeschakelde Venezuela. Canada, dat dit toernooi de grootste verrassing tot dusver is geworden, treft morgen in de kwartfinales Mexico, dat vandaag met een 9-6 overwinning op de Dominicaanse Republiek alsnog opklom naar de vierde plaats.

Programma

In poule A werden Puerto Rico (één overwinning) en Italië uitgeschakeld. In poule B is de eerste editie van de Premier 12 voorbij voor Venezuela (twee overwinningen) en de Dominicaanse Republiek. Zowel de Italiaanse honkballers als de Dominicaanse wereldkampioen bleven deze week in Taiwan zonder overwinning.

Het programma voor de kwartfinales ziet er als volgt uit (tijden en locaties volgen later):

 • Canada (8) – Mexico (12)
  Om 12.30 uur in het Taichung Intercontinental Stadium
 • Verenigde Staten (2) – Nederlands Koninkrijk (5)
  om 12.30 uur in het Taoyuan Baseball Stadium (om 05.30 uur Nederlandse tijd)
 • Japan (1) – Puerto Rico (9)
  Om 18.30 uur in het Taoyuan Baseball Stadium
 • Cuba (3) – Zuid-Korea (8)
  om 18.30 uur in het Taichung Intercontinental Stadium

Chinese Taipei (nummer 4), Dominicaanse Republiek (nummer 6), Venezuela (nummer 10) en Italië (nummer 11) uitgeschakeld.

Bij winst in de kwartfinales tegen de Verenigde Staten staat het Nederlands Koninkrijk donderdag of vrijdag in de halve finales in het Tokyo Dome tegenover de winnaar uit de wedstrijd tussen Canada en Mexico.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page