Mazzieri over prestaties Premier 12: ‘Niet verwacht’

Na hun laatste wedstrijd op zondag, zijn de Azzurri tot vandaag dinsdag 17 november in Taiwan gebleven. Hun manager Marco Mazzieri blikte terug op de Taiwanese honkbalweek, waar Italië waarschijnlijk de elfde plaats in de wereldrangschikking verliest aan Mexico. “Dat we alle wedstrijden zouden verliezen, hadden we niet verwacht”, aldus Mazzieri.

“Als je de beste ploegen van de wereld tegenkomt, dan weet je dat het moeilijk wordt. Als deelnemer hoorden we op dit niveau mee te kunnen doen, maar het zou me wat waard zijn geweest om tot de laatste acht te zijn gekomen” laat Mazzieri in een reactie in de Italiaanse media weten. “We moeten niet vergeten dat ook Dominicaanse Republiek en zelfs het thuisspelende Taiwan eruit liggen.”

Mazzieri was wisselend tevreden over de inzet van zijn spelers. “Wij misten enkele van onze beste spelers. Sommige spelers van onze selectie hebben het toernooi op de juiste wijze benaderd, anderen minder. Coveri bijvoorbeeld heeft als academist zonder koudwatervrees gespeeld. Een speler van internationaal niveau moet 365 dagen per jaar werken, ook als het even niet lijkt te kunnen lukken. Wij kennen geen alternatief voor werken!”

Volwassenheid

Na afloop van de laatste Italiaanse wedstrijd laat ook aanvoerder Mario Chiarini van zich horen: “Hier waren spelers van 20 tot 22 jaar onze tegenstanders, die al vijfhonderd slagbeurten in een jaar draaien. Bij ons bereiken spelers pas een zekere volwassenheid als ze tegen de dertig jaar lopen, terwijl in andere landen ze dat stadium halen als ze 23 jaar zijn. Het is op dit niveau moeilijk om na negen innings nog voor te staan, als je niet met continuïteit op gelijke hoogte meedoet.”

Hoe ongebruikelijk jong de Italiaanse selectie bij de Premier 12 was, blijkt wel uit het feit dat vier van Mazzieri’s spelers niet terug naar Rome vliegen met de rest van de ploeg vandaag. De pitchers Filippo Crepaldi en Gionny Fracchiola, de catcher Alberto Mineo en de binnenvelder Freddy Noguera blijven onder leiding van hun manager Gibo Gerali in Taiwan als pioniers van de Europese talentenmix, die aan de Asia Winter League gaat deelnemen. Daartoe behoren ook acht Nederlandse spelers en de Nederlandse coach Eugene Kingsale.

Coach Convention

Na deze kennismaking met Oost-Aziatisch honkbal wordt ook de 31e Coach Convention van de Italiaanse bond in januari 2016 een ontdekkingsreis in kort, defensief en gedisciplineerd honkbal en softbal. De instructeurs tijdens deze bijeenkomst komen dan namelijk uit Japan. Van 22 tot en met 24 januari is het onderkomen van de coaches het Sheraton Parco de Medici hotel in Rome.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page