Kieboom toegevoegd aan 40-man roster

Spencer Kieboom, de 24-jarige Amerikaanse honkballer met Nederlandse vader, is voor het eerst in zijn carrière door Washington Nationals toegevoegd aan het 40-man roster. De Amerikaanse proforganisatie wil daarmee voorkomen dat een andere club Kieboom over kan nemen.

Kieboom is één van de drie Minor Leaguers geworden, waarvan hun contract door de hoofdmacht van Washington Nationals gisteren is overgenomen. Door dit drietal aan de hoofdmacht toe te voegen, worden zij beschermd tegen de zogenaamde Rule 5 Draft, waarbij clubs spelers mogen overnemen die in hun eerste vier seizoenen niet zijn opgenomen op het 40-man roster van hun club.

De catcher, die in de aanloop naar de World Baseball Classic van 2013 nog deel uitmaakte van de voorlopige selectie voor het Nederlandse team, speelde dit jaar al drie wedstrijden voor Washington Nationals tijdens Spring Training. Hij kreeg daarin twee slagbeurten, maar kwam niet tot een honkslag. Toen ontving de catcher in februari een uitnodiging als non-roster invitee. Nu krijgt Kieboom mogelijk de kans op meer speeltijd tijdens Spring Training.

Klachten

In zijn vierde profseizoen kwam Kieboom dit jaar als catcher in actie voor het Class A-team Potomac Nationals. In 71 wedstrijden noteerde Kieboom een slaggemiddelde van .279. met zestien tweehonkslagen, twee homeruns en 26 binnengeslagen punten. In juni van dit jaar werd de hij bovendien geselecteerd als startende catcher voor het All Star Team van de Carolina League. De afgelopen weken kwam Kieboom uit in de Arizona Fall League, een najaarscompetitie voor de meest veelbelovende talenten uit de Minor League.

Kieboom, die in juni 2012 een contract tekende bij Washington Nationals, nadat hij in de vijfde ronde was gedraft, miste vanaf juli opnieuw bijna twee maanden van het seizoen door aanhoudende klachten na een hersenschudding. Eerder stond hij ook al vrijwel het volledige seizoen 2013 buitenspel na een Tommy John-operatie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page