Zuid-Korea en Verenigde Staten naar finale

Zuid-Korea en de Verenigde Staten strijden morgen om de hoofdprijs van één miljoen Amerikaanse dollars. De twee nationale teams plaatsten zich voor de finale van de eerste Premier 12. Zuid-Korea schakelde daarvoor de ongeslagen Japanse nummer één van de wereld uit. Het Nederlands Koninkrijk werd maandag in de kwartfinales door de Amerikanen uitgeschakeld.

Japan leek gisteren in een met ruim veertigduizend toeschouwers uitverkocht Tokyo Dome probleemloos op weg naar de eerste finaleplaats van de prestigieuze Premier 12. De pitchersensatie Shohei Otani nam een no-hitter mee de zevende inning in, gooide maar liefst elk strikeouts en stond uiteindelijk in zeven innings slechts één honkslag toe.

Zelf scoorde Japan driemaal op twee hits, twee vrije lopen en één veldfout in de vierde inning. In de negende inning zorgde Zuid-Korea, de nummer acht van de wereld die de openingswedstrijd van de Premier 12 nog met 0-5 van Japan had verloren, tegen de Japanse bullpen voor een enorme stunt.

Sensationele overwinning

De ploeg produceerde in de negende inning drie hits, waaronder een tweehonkslag van Keun-woo-Jeong, voordat Dae-ho Lee met een honkslag twee ploeggenoten over de thuisplaat sloeg en zijn team een een sensationele 3-4 overwinning hielp. Het was nog maar de eerste nederlaag voor de Japanse nummer één van de wereld dit toernooi, maar wel één waarmee de gastheer direct werd uitgeschakeld.

Japan speelt nu morgen om 05.00 uur Nederlandse tijd in het Tokyo Dome de strijd om de derde plaats tegen Mexico. Deze grote verrassing van het toernooi, als nummer twaalf van de wereld begonnen aan de Premier 12, schakelde in de kwartinales nog het ongeslagen Canada uit. Een nieuwe stunt zat er vandaag in de tweede halve finalewedstrijd niet in.

Solohomerun

Scoorde Zuid-Korea zijn winnende punten gisteren in de laatste inning, de Amerikanen beslisten al een stuk vroeger het duel. In de vierde inning sloeg Team USA, die maandag in de kwartfinales nog hadden gezorgd voor de uitschakeling van het Nederlands Koninkrijk, hard toe. Aanvankelijk kwam Mexico nog verrassend op een 0-1 voorsprong na een solohomerun van Humberto Sosa op de eerste pitch in de vierde inning. Maar in de gelijkmakende slagbeurt namen de Amerikanen het heft in handen.

Dat gebeurde pas nadat Matt McBride tussen het derde honk en de thuisplaat was ingesloten voor de tweede uit van de slagbeurt. Vier honkslagen, waaronder één van Man-of-the-Match Adam Frazier (3 uit 4) en een tweehonkslag voor twee punten van Dan Rohlfing, later was die achterstand weggepoetst en hadden de Amerikanen een beslissende 5-1 voorsprong genomen.

Prijs

In de zesde inning bracht aangewezen slagman Dan Black met zijn tweede run van de avond de eindstand op 6-1. Mexico gebruikte dit duel zes pitchers, maar moest het met name aanvallend afleggen tegen de Amerikaanse pitchers Zeke Spruill, Seth Simmons en Jake Barrett, die samen acht keer drie slag gooiden.

Team USA heeft zich daarmee in ieder geval verzekerd van $ 600.000, de prijs voor de nummer twee van de eerste editie van de Premier 12. Morgen spelen de Amerikanen in de finale van de Premier 12 tegen Zuid-Korea, de laatste Olympisch kampioen. Vijf dagen geleden won Team USA in de eerste ronde met 2-3 van Zuid-Korea. Voor de winnaar van de finalewedstrijd ligt er zelfs een miljoen Amerikaanse dollar klaar. De nummers drie en vier verdienen respectievelijk 400.000 en 300.000 duizend dollar.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page