All World Team Awards voor Oduber en Daal

De Nederlandse Koninkrijk-spelers Randolph Oduber en Carlton Daal hebben vanmiddag op de slotdag van de eerste Premier 12 een All-World Team Award gewonnen. Oduber kreeg na afloop van de finale bovendien de prijs toegekend voor de meeste gestolen honken. De honkballers van het Nederlands Koninkrijk waren na de uitschakeling op maandag al naar huis teruggekeerd.

De winnaars van de individuele prijzen en de spelers uit het All Star Team werden vanmiddag na afloop van de finale bekendgemaakt. Die eindstrijd werd gewonnen door Zuid-Korea. De Olympisch kampioen, nummer acht van de wereld, had opmerkelijk weinig moeite met de Amerikaanse nummer twee van de wereld.

Na de laatste van de 38 wedstrijden van de eerste editie van de Premier 12 werd door de World Baseball Softbal Confederation het allereerste All-World Team gekozen. De prestaties van de eerste ronde tot en met de halve finales werden bij de selectie meegewogen. Uiteindelijk werden tien spelers van zes verschillende landen in het team gekozen. Zij ontvangen een onderscheiding.

Meeste spelers

Twee van die spelers komen uit het team van het Nederlands Koninkrijk. Carlton Daal werd gekozen tot beste korte stop. Randolph Oduber werd uitgeroepen tot één van de drie beste buitenvelders. Die eer ging ook naar de finalisten Matt McBride (Verenigde Staten) en Hyun-soo Kim (Zuid-Korea).

Winnaar Zuid-Korea vaardigde de meeste spelers af voor het All-World Team. Ook derde honkman Jaegyun Hwan en aangewezen slagman Dae-ho Lee verdienden een uitverkiezing. De Amerikanen zagen ook tweede honkman Adam Frazier terug in het All Star Team.

Individuele prijs

Randolph Oduber.

Randolph Oduber.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

De beste startend pitcher werd, zoals verwacht, de Japanner Shohei Otani, die in de halve finales zes innings lang een no-hitter gooide. Zijn landgenoot Sho Nakata werd uitgeroepen tot beste eerste honkman. Reliever Dustin Molleken (Canada) en catcher Hunmberto Sosa (Mexico) waren de andere twee spelers uit het All Star Team.

Naast zijn uitverkiezing tot beste buitenvelder ontving Oduber vandaag na afloop van de finale ook een individuele prijs voor de meeste gestolen honken. De Arubaan, die de eerste ronde afsloot met het hoogste slaggemiddelde, liep niettemin de titel voor beste slagman mis. Die ging naar de Amerikaan Matt McBride.

Meest Waardevolle Speler

De Meest Waardevolle Speler van de Premier 12 werd de Zuid-Koreaan Hyun-soo Kim, terwijl de Japanner Hayato Sakamoto werd uitgeroepen tot beste verdedigende speler van het toernooi. Twee andere individuele prijzen gingen eveneens naar Japan. Dat waren de onderscheidingen voor de pitcher met het beste verdiende puntengemiddelde (Shohei Otani) en de meeste binnengeslagen punten (Sho Nakata).

De pitcher met het beste win/verlies-gemiddelde werd Chris Leroux (Canada), terwijl zijn ploeggenoot Tyler O’Neill een onderscheiding ontving voor meeste gescoorde punten. De prijs voor de meeste homeruns ging naar Chih-Sheng Lin van Chinese Taipei.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page