Mexicaans seizoen voor Bernadina voorbij

Voor de 31-jarige Roger Bernadina is zijn seizoen in de Liga Mexicana del Pacifico voorbij. Zijn profclub Yaquis de Obregon heeft de buitenvelder op het roster vervangen. Bernadina moet nu als free-agent op zoek naar een nieuwe werkgever voor het aankomende seizoen.

Bernadina speelde sinds zijn debuut in de Liga Mexicana del Pacifico op 17 oktober in totaal 28 wedstrijden, waarin hij achttien honkslagen sloeg (.188). Bernadina kwam tot twee homeruns en negen binnengeslagen punten. Door een blessure is nu een einde gekomen aan zijn verblijf in de Mexicaanse profcompetitie.

De komende weken nadert de Liga Mexicana del Pacifico de ontknoping. Yaquis de Obregon won tot dusver achttien van zijn 35 wedstrijden en staat daarmee voorlopig op een gedeelde vierde plaats. Het reguliere seizoen eindigt op 29 december.

Injectie

Gisteren is de tweede competitieronde begonnen. De Mexicaanse profclub Yaquis de Obregon heeft dat gebruikt om een wijziging door te voeren. Op het roster is de geblesseerde Bernadina vervangen voor Justin Greene, die het afgelopen seizoen uitkwam voor Los Saraperos de Saltillo in de Liga Mexicana de Béisbol.

De Amerikaanse buitenvelder sloeg voor zijn Mexicaanse team in 95 wedstrijden 137 honkslagen (.351) en tien homeruns en moet in de tweede competitieronde van de LMP zorgen voor een aanvallende injectie bij Yaquis de Obregon.

Free-agent

De komende periode moet Bernadina op zoek naar een nieuw team. Onlangs koos de voormalig Major Leaguer ervoor om free-agent te worden om op die manier bij een andere club een nieuw en wellicht beter contract af te kunnen dwingen.

Het afgelopen seizoen speelde Bernadina voor het Triple A-team Albuquerque Isotopes van Colorado Rockies, de club waarvoor hij vorig jaar december een Minor League-contract had getekend.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page