Profar loopt titel mis in Arizona Fall League

Jurickson Profar heeft zijn terugkeer in het Amerikaanse profhonkbal vandaag niet kunnen opluisteren met een titel in de Arizona Fall League. De 22-jarige honkballer van Curaçao ging met Surprise Saguaros in de finale met 4-6 onderuit tegen Scottsdale Scorpions.

Voor de 22-jarige Profar had het kampioenschap een mooie bekroning kunnen zijn van een sterke terugkeer in het profhonkbal. De honkballer van Curaçao miste door een schouderblessure het volledige seizoen 2014 en speelde na zijn herstel dit jaar slechts twaalf wedstrijden in de Minor League.

Van zijn schouder lijkt Profar inmiddels geen last meer te hebben. Dagelijks oefent hij alweer op de positie van korte stop. Niettemin mocht hij, uit voorzorg, van zijn club Texas Rangers in de Arizona Fall League alleen uitkomen als aangewezen slagman. Dat ging hem goed af. In twintig wedstrijden sloeg Profar twintig hits (.267) met twee homeruns. Zijn twintig binnengeslagen punten waren het op één na hoogste aantal in de AFL dit seizoen.

Fall Stars Game

Twee weken geleden mocht Profar bovendien zijn opwachting maken tijdens de Fall Stars Game. Op het Salt River Fields sloeg Profar als aangewezen slagman twee hits, kreeg hij twee keer vier wijd,  scoorde hij één punt en wist hij twee honken te stelen. Zijn AFL West Fall Stars won uiteindelijk de wedstrijd met 3-8.

Het spel van Profar heeft Texas Rangers-baas Jon Daniels veel vertrouwen gegeven. “Alle tekenen zijn positief op dit moment. Hij speelt weer met die glimlach en aanstekelijke energie. Dan is het moeilijk om naar hem te kijken en niet te verwachten dat hij volgend jaar voor succes kan zorgen”, liet hij onlangs weten.

Championship Game

Met Surprise Saguaros won Profar de afgelopen weken negentien van de reguliere 31 wedstrijden en werd de eerste plaats opgeëist in de AFL West. Vandaag volgde de finalewedstrijd tegen Scottsdale Scorpions, de kampioen uit de AFL East.

In het Scottsdale Stadium wist Profar zijn verblijf in de Arizona Fall League echter niet af te sluiten met een kampioenschap. In de Championship Game van de najaarscompetitie voor de grootste talenten uit de Minor League trok Scottsdale Scorpions met 4-6 de winst naar zich toe.

Kans

Profar speelde ook nu het gehele duel als aangewezen slagman. De honkballer van Curaçao, die na zijn Major League debuut op negentienjarige leeftijd in totaal 85 wedstrijden speelde in dienst van Texas Rangers, kwam dit duel in vier slagbeurten niet tot een honkslag.

Bij een 1-4 achterstand kwam Surprise Saguaros in de zevende inning terug en verkleinde de ploeg de achterstand tot 3-4. Met lopers op het eerste en derde honk en twee man uit kreeg Profar kans om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Maar hij sneuvelde door een vangbal van de korte stop. In de daaropvolgende slagbeurt scoorde Scottsdale Scorpions opnieuw tweemaal om het duel definitief naar zich toe te trekken en de derde titel uit de clubhistorie te veroveren.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page