Zuid-Korea wint Premier 12

Na het Olympisch goud in 2008 heeft Zuid-Korea nu opnieuw voor een enorm honkbalsucces gezorgd. De nummer acht van de wereld werd vanmiddag in het Tokyo Dome winnaar van de eerste editie van de prestigieuze Premier 12. In de finale werd met maar liefst 0-8 gewonnen van de Verenigde Staten. Eerder op de dag legde Japan beslag op de bronzen medaille.

Zuid-Korea werd de verrassende winnaar van de gouden medaille tijdens de laatste Olympische Spelen in Beijing. Zuid-Korea troefde daarmee Olympische grootmachten Cuba en de Verenigde Staten af. Sinds die Zomer Spelen won Zuid-Korea echter niet meer van de Verenigde Staten. Daar kwam vammiddag in de belangrijkse wedstrijd van het seizoen verandering in.

In het Tokyo Dome, dat wel goed gevuld was, maar niet met het totaal aantal van 40.411 toeschouwers uit de officiële telling, haalde Zuid-Korea revanche voor de 2-3 nederlaag uit de eerste ronde van zes dagen geleden. Nadat Zuid-Korea eerst al de nummer één van de wereld Japan in de halve finales had uitgeschakeld, troefde de ploeg vanmiddag ook de Amerikaanse nummer twee van de wereldranglijst af.

Belangstelling

In de eindstrijd scoorde Zuid-Korea direct punten in de eerste en de derde inning en maakte daarmee al na twaalf slagmensen een einde aan het heuveloptreden van de Amerikaanse starter Zack Segovia, afgelopen maandag nog winnend pitcher in de wedstrijd uit de kwartfinales tegen het Nederlands Koninkrijk.

De gouden medailles gingen naar Zuid-Korea.

De gouden medailles gingen naar Zuid-Korea.
Foto: © WBSC

Zuid-Korea vertrouwde vandaag op zijn startend pitcher Kwanghyun Kim, die vorig jaar al in de belangstelling stond van clubs uit de Major League. Hij kreeg echter geen toestemming van zijn club SK Wyverns en pitchte zodoende ook dit seizoen in de Koreaanse profcompetitie. Kim (5-0-4-0) stond vijf innings geen enkel punt toe en kreeg na afloop de winst op zijn naam.

Ondersteuning

Uiteindelijk kwamen vijf verschillende Zuid-Koreaanse pitchers in deze eindstrijd samen tot maar liefst twaalf keer drie slag. Sang-woo Cho gooide het duel met een strikeout voor Kyle Martin in stijl uit. De Amerikanen kwamen vandaag niet verder dan vijf hits, waaronder twee van korte stop Elliot Soto.

Aanvallend kreeg pitcher Kim ondersteuning van met name Hyun-soo Kim en Byungho Park. Met een 2-0 voorsprong sloeg eerst in de vierde inning Meest Waardevolle Speler Kim met een tweehonkslag twee punten over de thuisplaat, waarna Park met een homerun nog eens drie punten binnen bracht. De geslagen bal van de Zuid-Koreaanse eerste honkman was de verst geslagen bal dit seizoen in het imposante Tokyo Dome en bracht Zuid-Korea op 0-7.
In de negende inning scoorde Zuid-Korea na vier wijd met volle honken het achtste en laatste punt om de 0-8 eindstand op het scorebord te brengen. De Zuid-Koreaanse honkballers verdienden met hun titel één miljoen Amerikaanse dollar. Team USA moet het doen met $ 600.000.

Derde plaats

Japan sloeg in de strijd om de derde plaats maar liefst vijf homeruns.

Japan sloeg in de strijd om de derde plaats maar liefst vijf homeruns..
Foto: © WBSC

Eerder op de dag had nummer één van de wereld Japan met een 11-1 overwinning op Mexico beslag gelegd op de derde plaats. De Japanse honkballers wisten in hun eigen Tokyo Dome het beste om te gaan met de teleurstelling van het missen van de finale een dag eerder . Mexico, dat met weinig titelaspiraties was afgereisd naar Taiwan, was al meer dan tevreden met het bereiken van de halve finales. De nummer twaalf van de wereld kwam op de slotdag van het toernooi niet verder dan de twee hits van Juan Perez, waaronder zijn solohomerun in de zesde inning.

Zelf produceerde Japan in de troostfinale elf hits, waarvan zes in de tweede inning. In deze slagbeurt sloegen Tetsuto Yamada, Sho Nakata en Nobuhiro Matsuda homeruns met elk één man aan boord om samen voor zes van de zeven punten in de tweede inning te zorgen. In de eerste inning had Yamada de bal al voor een solohomerun over de omheining geslagen. Met de zesde homerun van de dag maakte Shogo Akiyama in de zevende inning een einde aan de wedstrijd. Zijn walk-off homerun bracht de beslissende twee punten binnen om de mercy-rule in werking te laten treden: 11-1.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page