Nederlands Koninkrijk eindigt als zevende

Het Nederlands Koninkrijk is tijdens de eerste editie van de Premier 12 officieel als zevende geëindigd. Dat is duidelijk geworden nadat de World Baseball Softball Confederation (WBSC) dit weekeinde de eindrangschikking heeft gepubliceerd.

Het Nederlands Koninkrijk plaatste zich vorige week zondag voor de kwartfinales. Daarin werd de ploeg van manager Hensley Meulens met 6-1 uitgeschakeld door de Verenigde Staten, de nummer twee van de wereld. Het duel in het Taoyuan Baseball Stadium in Taipei werd bijgewoond door slechts vijfhonderd toeschouwers.

Met het Nederlands Koninkrijk werden in de kwartfinales ook de overige drie teams uit Poule A van de eerste ronde uitgeschakeld. Het tot dan toe ongeslagen Canada (de nummer acht van de wereld) verloor verrassend met 3-4 van Mexico. Wereldranglijstaanvoerder Japan bleef met een 9-3 overwinning ongeslagen tegen Puerto Rico (9), terwijl Cuba (3) met 2-7 werd uitgeschakeld door Zuid-Korea (8).

Doorslaggevend

Door dat resultaat zijn de prestaties voor Nederland uit de eerste ronde doorslaggevend geworden voor de eindklassering. De WBSC heeft die uitslagen namelijk mee laten tellen voor de rangschikking. Doordat het Nederlands Koninkrijk zowel van Canada als Cuba verloor, eindigt Oranje de eerste editie van de Premier 12 achter deze teams op een zevende plaats in een deelnemersveld van twaalf team.

Het Nederlands Koninkrijk won tijdens de Premier 12 drie van zijn wedstrijden. Van Chinese Taipei, Italië en Puerto Rico werd in Taiwan wel gewonnen.

Eindstand

1. Zuid-Korea
2. Verenigde Staten
3. Japan
4. Mexico
5. Canada
6. Cuba
7. Nederland
8. Puerto Rico
9. Chinese Taipei en Venezuela
11. Italië en Dominicaanse Republiek

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page