Ook Curt Smith naar Nicaragua

Na Yurendell de Caster heeft een tweede speler uit het Nederlands Koninkrijkteam een overeenkomst afgesloten met een club uit de profcompetitie van Nicaragua. Buitenvelder Curt Smith heeft zich vandaag gevoegd bij de selectie van Tigres De Chinandega.

Yurendell de Caster kwam in september al tot een overeenkomst met Gigantes de Rivas, voor wie hij vorig jaar de slagtitel veroverde in de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN). Hij neemt deze week bij zijn club de plaats in van de Dominicaanse voormalig Major Leaguer Denis Phipps, die is overgenomen door Caribes de Anzoátegui uit de Venezolaanse wintercompetitie.

Door zijn verplichtingen met het nationale team van het Nederlands Koninkrijk tijdens de Premier 12 in Taiwan miste De Caster de start van het nieuwe seizoen in Nicaragua. Inmiddels heeft hij zich bij zijn ploeg gemeld. De verwachting is dat De Caster deze week zijn seizoen in Nicaragua begint.

Optie

Daar komt hij ook Curt Smith tegen. De honkballer van Curaçao bereikte gisteren een overeenkomst met Tigres De Chinandega, de club waar hij ook in de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 al voor uit kwam. Smith heeft zich inmiddels in Nicaragua gemeld bij zijn nieuwe werkgever. Evenals De Caster kwam ook Smith afgelopen maand met het Nederlands Koninkrijkteam uit tijdens de Premier 12.
Afgelopen seizoen speelde Smith voor Lincoln Saltdogs in de onafhankelijke profcompetitie American Association. Deze profclub heeft op 3 september al een optie genomen op de honkballer van Curaçao voor het aankomende seizoen.

Het reguliere seizoen van de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN) is al even onderweg. Oriental de Granada gaat na de eerste vijftien wedstrijden aan de leiding, gevolgd door Tigres De Chinandega, Gigantes de Rivas en Indios del Bóer. Het seizoen loopt nog tot 3 januari, waarna eerst de Play-Offs van start gaan en vanaf 12 januari de best-of-seven om het kampioenschap.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page