Veel belangstelling voor inspirerende sessie Eenhoorn

“Het verschil tussen bedrijfsleven en sport is alleen dat je bij de laatste dagelijks een winst- en verliesrekening gepresenteerd krijgt”, inspireerde oud-bondscoach Robert Eenhoorn de massaal toegestroomde studenten tijdens de opening van zijn eigen business unit van de opleiding SportMarketing & Management in Rotterdam.

Robert Eenhoorn, één van de weinige Nederlandse honkballers die in zijn carrière de Major League wist te halen, was één van de bekende Rotterdamse topsportprominenten, die een eigen business unit heeft gekregen bij de opleiding SportMarketing & Management (SMM) van de Hogeschool Rotterdam.

Afgelopen vrijdag werden de units door de sporters, waaronder ook NBA-basketbalkampioen Francisco Elson en de gouden Olympisch waterpolocoach Robin van Galen, geopend. Bijna vierhonderd studenten, alumni en professionals uit de sport(marketing)wereld waren bij de opening in Rotterdam aanwezig.

Inspirerende sessie

Robert Eenhoorn zet z’n handtekening op een metershoge poster in zijn eigen business unit.

Robert Eenhoorn zet z’n handtekening op een metershoge poster in zijn eigen business unit.
Foto: © Wendy van Bree Fotografie

Een groot deel woonde ook de inspirerende sessie van Eenhoorn bij. Na de feestelijke opening van het pand op de Max Euwelaan in Rotterdam vertelde de Rotterdammer over het belang van teamwork, communicatie en cultuur als je wilt winnen. Of het nu gaat om een sportwedstrijd of commercieel succes.

Daarnaast zette hij zijn handtekening onder de metershoge poster van zichzelf in zijn eigen business unit. De poster is voorzien van een foto uit zijn tijd bij de roemruchte New York Yankees. Eenhoorn speelde vier seizoenen in de Major League voordat hij bij de honk- en softbalbond aan de slag ging eerst als bondscoach en later als technisch directeur. Tegenwoordig is hij als algemeen directeur in dienst van voetbalclub AZ.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page