Lars Huijer start eerste wedstrijd Europa

Vaessen Pioniers-speler Lars Huijer is aangewezen als startend pitcher voor de historische eerste wedstrijd van Europa tijdens de Asia Winter Baseball League in Taiwan. Het Europese team gaat morgen als eerste van start met een wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Lars Huijer is één van de drie Nederlandse honkballers die morgen in de basisopstelling staan als Europa in Taichung de derde editie van de Aziatische wintercompetitie opent. Europa begint de competitie met een wedstrijd tegen het team uit de Zuid-Koreaanse profcompetitie.

Huijer is de pitcher met de meeste ervaring in de selectie van manager Gilberto Gerali De honkballer van Vaessen Pioniers speelde tussen 2011 en 2014 vier seizoenen als profhonkballer in de organisatie van Seattle Mariners.

Openingsslagman

Behalve Huijer starten ook Urving Kemp en Kevin Weijgertse morgen in de eerste wedstrijd tegen het team uit Zuid-Korea. Curaçao Neptunus-speler Kemp start het duel als openingsslagman en linksvelder. Weijgertse neemt plaats op het eerste honk. De binnenvelder, die komend seizoen terugkeert bij het Bussumse HCAW slaat in de slagvolgorde als de nummer vier.

Ivan Rodriguez wordt morgen de coach op het derde honk, terwijl de voormalig Nederlands international Eugene Kingsale op het eerste honk gaat coachen. Zeer waarschijnlijk krijgt Maickel Rietel de bal als startend pitcher voor de tweede wedstrijd, zondag tegen het nationale team van Chinese Taipei.

Profhonkballers

Teamfoto van de Europese selectie in Taichung.

Teamfoto van de Europese selectie in Taichung.

Voor Europa staan morgen drie actieve profhonkballers in het veld. Dat zijn de Duitse rechtsvelder Maik Ehmcke (Arizona Diamondbacks), de Italiaanse catcher Alberto Mineo (Chicago Cubs) en midvelder Federico Giordani (Los Angeles Dodgers), eveneens uit Italië. De andere spelers die morgen in de basisopstelling staan, zijn de Italianen Freddy Noguera (tweede honk), Mattia Mercuri (korte stop), Sebastiano Poma (aangewezen slagman) en de Tsjech Premek Chroust (derde honk).

Aan de wintercompetitie doen in totaal vijf teams mee. Naast het team uit Europa zijn er teams met spelers uit de Nippon Professional Baseball (NPB), de Korea Baseball Organisation (KBO) en de Chinese Professional Baseball League (CPBL). Ook neemt een nationale selectie van Chinese Taipei aan de competitie deel.

Wedstrijden

Elke dag worden twee wedstrijden gespeeld. De eerste om 12.00 uur lokale tijd (05.00 Nederlandse tijd) en de tweede om 18.00 uur lokale tijd (11.00 uur Nederlandse tijd). De wedstrijden worden gespeeld in het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung. Alleen op 30 november en 7 en 14 december wordt uitgeweken naar het Douliu Stadium.

De wedstrijden worden op internet tegen betaling live uitgezonden via www.cpbltv.com/index2.html en zijn gratis te zien via streamup.com/tw-sports.

Wedstrijdschema (met Nederlandse tijden):

Zaterdag 28 november: Europa – KBO, 05.00 uur
Zondag 29 november: Europa – CT, 05.00 uur
Maandag 30 november: Europa – NPB, 11.00 uur
Dinsdag 1 december: Europa – CPBL, 05.00 uur
Donderdag 3 december: NPB – Europa, 05.00 uur
Vrijdag 4 december: KBO – Europa, 05.00 uur
Zaterdag 5 december: CT – Europa, 05.00 uur
Zondag 6 december: CBPL – Europa, 11.00 uur
Maandag 7 december: KBO – Europa, 11.00 uur
Woensdag 9 december: NPB – Europa, 11.00 uur
Donderdag 10 december: Europa – CT, 05.00 uur
Vrijdag 11 december: Europa – CPBL, 05.00 uur
Zondag 13 december: Europa – KBO, 05.00 uur
Maandag 14 december: CT – Europa, 11.00 uur
Dinsdag 15 december: Europa – NPB, 05.00 uur
Woensdag 16 december: CPBL – Europa, 11.00 uur

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page