Europa start met gelijkspel tegen titelverdediger

Het Europese team is de derde editie van de Asia Winter Baseball League vandaag begonnen met een 9-9 gelijkspel tegen de Zuid-Koreaanse titelverdediger. Kevin Weijgertse sloeg een homerun en werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Vorige week werd Zuid-Korea nog winnaar van de prestigieuze Premier 12. Vanaf vandaag verdedigt het land de titel tijdens de derde editie van de Asia Winter Baseball League.

Dat doet het team uit de Korea Baseball Organisation met een team voornamelijk samengesteld uit spelers die door de profclubs zijn gedraft. Elke club uit de KBO heeft één speler afgevaardigd. In het team zitten bovendien een vijftal spelers uit de nationale Zuid-Koreaanse ploeg. Jeon Jun Woo nam met Zuid-Korea in 2013 zelfs deel aan de World Baseball Classic.

Waardevolle vervanger

De Zuid-Koreaanse titelverdediger opende de competitie vandaag tegen nieuwkomer Europa. De Europese ploeg neemt in de Aziatische wintercompetitie de plaats in van de Dominicaanse Republiek, dat in de eerste twee edities in 2012 en 2013 niet verder was gekomen dan zeven overwinningen in veertig wedstrijden.

Kevin Weijgertse ontving een onderscheiding als MVP.

Kevin Weijgertse ontving een onderscheiding als MVP.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Het Europese team van de Italiaanse manager Gilberto Gerali  bleek vandaag een waardevolle vervanger. Tot driemaal toe nam Europa dit duel een voorsprong. Niettemin wist Europa in alle gevallen de voorsprong niet vast te houden.

Meest Waardevolle Speler

Europa kwam tot dertien honkslagen, waaronder vier van uitblinker Kevin Weijgertse. De eerste honkman, die komend seizoen terugkeert bij HCAW, sloeg in de zevende inning bij een 7-6 achterstand bovendien een solohomerun. Met zijn vier hits en twee punten werd hij de beste slagman van de dag en ontving hij na afloop van de wedstrijd een onderscheiding als Meest Waardevolle Speler.

Manager Gilberto Gerali gebruikte dit duel zeven pitchers, die samen veertien honkslagen moesten toestaan. Zuid-Korea scoorde driemaal in de tweede inning op pitcher Lars Huijer en nog eens twee punten in de achtste inning op de Nederlandse pitchers Robin Schel en Matz Schütte.

Debutant

Rashid Gerard in actie voor Europa.

Rashid Gerard in actie voor Europa.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Door die twee runs wist Zuid-Korea voor de derde keer dit duel de achterstand weg te poetsen. Maar verder dan een gelijkspel liet de Europese debutant zijn tegenstander vandaag niet komen. Met twee strikeouts hield de Italiaan Milvio Andreozzi in de tweede helft van de negende inning de 9-9 gelijke stand vast.

In het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung kwamen ook linksvelder Urving Kemp (0 uit 5 met één punt) en invallers Daniel Fernandes (0 uit 1) en Rashid Gerard (0 uit 2) in actie. Fernandes kwam in het slot als pinch-runner en rechtsvelder in de wedstrijd, terwijl Gerard als pinch-hitter plaatsnam op het derde honk.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page