Pitcher Van Mil naar Adelaide Bite

Loek van Mil heeft een overeenkomst afgesloten met Adelaide Bite, één van de teams uit de Australische profcompetitie. De 31-jarige Nederlandse pitcher heeft zich vandaag bij zijn nieuwe club gemeld en maakt naar verwachting dit weekeinde zijn debuut in de Australian Baseball League.

Van Mil, die in 2015 uitkwam voor landskampioen Curaçao Neptunus, maakte in september een verrassende rentree in de Amerikaanse Minor League, nadat hij door Minnesota Twins een nieuw contract aangeboden had gekregen. De Nederlandse pitcher gooide uiteindelijk voor het Triple A-team in drie wedstrijden 4 1/3 inning.

De Amerikaanse proforganisatie heeft na afloop van het seizoen de intentie uitgesproken om Van Mil in 2016 terug te laten komen. In de voorbereiding op zijn nieuwe seizoen is de Nederlandse honkballer nu afgereisd naar Australië om zich aan te sluiten bij de profclub Adelaide Bite.

Ploeggenoot

Bij de selectie van manager Steve Mintz wordt Van Mil onder meer de ploeggenoot van buitenvelder Tom Brice, die evenals Van Mil eerder ook in de hoofdklasse uitkwam voor het Rotterdamse Neptunus. Van Mil is niet de eerste Nederlandse honkballer in de Australian Baseball League. In 2013 kwam catcher Danny Arribas uit voor Sydney Blue Sox. Major Leaguer Didi Gregorius speelde in het seizoen 2010/2011 voor Canberra Cavalry.

Adelaide Bite staat na de eerste 21 wedstrijden met negen overwinningen op een vijfde plaats met inmiddels een grote achterstand op koploper Canberra Cavalry. Behalve Van Mil werd ook de Zuid-Koreaanse pitcher Hui-Chun Lee door de club uit Adelaide aangetrokken. Lee gooide meer dan zevenhonderd wedstrijden in de Koreaanse profcompetitie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page