Unieke samenwerking ELB met Terre des Hommes

De Euro League Baseball is een unieke samenwerking aangegaan met kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes. Gisteren werd de samenwerking tussen beide partijen in het Neptunus Familiestadion bekrachtigd. “Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking”, aldus TdH-directeur Albert Jaap van Santbrink.

In de aanloop naar het allereerste seizoen van de Euro League Baseball sloot de European Association of Professional Baseball al overeenkomsten af met onder meer Wilson als officiële leverancier voor wedstrijdballen en met het toonaangevende Amerikaanse bedrijf Pointstreak als officiële partner voor de statistieken.

Daar is deze week een bijzondere samenwerking bij gekomen. Euro League Baseball heeft een overeenkomst afgesloten met Terre des Hommes, de kinderrechtenorganisatie die actief is in bijna alle deelnemende landen van de ambitieuze Euro League Baseball.

Ambassadeurs

De samenwerking tussen de Euro League Baseball en de kinderrechtenorganisatie zorgt er onder meer voor dat de spelers van de deelnemende teams met het logo van Terre des Hommes op de mouw van hun shirt gaan spelen. Spelers uit de Europese competitie zullen bovendien optreden als ambassadeurs voor Terre des Hommes .

De samenwerking sluit aan bij het streven van Euro League Baseball om betaalbare familie-entertainment en jeugdprogramma’s aan te bieden. Voorzitter Wim van den Hurk: “Hoewel honkbal onze sport en onze passie is, zijn we ervan overtuigd dat het ook zeer belangrijk is om de toeschouwers en spelers er aan te herinneren hoe bevoorrecht wij zijn om de mogelijkheid te hebben om evenementen als de Euro League Baseball te kunnen bezoeken.”

Campagne

Rondom de wedstrijden gaat Terre des Hommes met ingang van het nieuwe seizoen campagne voeren voor diverse projecten. De internationale charitatieve instelling, die zich richt op de rechten van het kind, heeft uitgesproken een langdurige samenwerking aan te willen gaan met de Euro League Baseball. “Dit biedt ons volop kansen onze naamsbekendheid te vergroten”, aldus directeur Albert Jaap van Santbrink. “We hebben grote bewondering voor de ELB om een duurzame Europese honkbalcompetitie op te zetten.”

Aan de eerste Europese competitie doen tien topclubs mee uit Nederland, Italië, Tsjechië, Frankrijk en Duitsland. Nederland wordt vertegenwoordigd door L&D Amsterdam en landskampioen Curaçao Neptunus.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page