Eerste overwinning voor Europa

Het Europese team heeft in Taichung zijn eerste wedstrijd gewonnen in de Asia Winter Baseball League. En voor de honkballers van de Italiaanse manager Gilberto Gerali was de wraak zoet. Drie dagen geleden was het Japanse team uit de Nippon Professional Baseball nog met 24-3 te sterk, vandaag werd deze tegenstander met 14-7 verslagen.

Europa speelde vandaag zijn vijfde wedstrijd van de Aziatische wintercompetitie. Nadat op de openingsdag met 9-9 gelijk werd gespeeld tegen titelverdediger KBO, werd op rij verloren van het nationale team van Chinese Taipei (5-1), het Japanse NPB (24-3) en het Taiwanese CPBL (9-8).

Vooral de nederlaag tegen het team uit de Nippon Professional Baseball was gevoelig. In dat duel was maandag Urving Kemp (2 uit 3) lang de enige speler met een honkslag. Uiteindelijk sloeg hij twee van de zes Europese hits en bracht hij met zijn tweehonkslag in de achtste inning de eerste twee punten voor zijn ploeg over de thuisplaat. Eén van die runs werd gescoord door Daniel Fernandes, die met vier wijd op de honken was gekomen.

Revanche

Op dat moment was de achterstand echter al opgelopen tot 20-0, via onder meer negen runs in de derde en nog eens acht in de zesde inning. Europa moest de gifbeker tot de laatste druppel leegdrinken. Het Japanse team won na negen innings het duel uiteindelijk met een verschil van 24-3. Europa gebruikte dat duel zes pitchers, overigens geen enkele uit Nederland, die samen 22 honkslagen moesten incasseren.

Vandaag kreeg Europa in het Intercontinental Baseball Stadium echter revanche. In de tweede wedstrijd tegen NPB brak Europa in de vierde inning de puntloze wedstrijd open met maar liefst zes runs. Twee innings later was de voorsprong al opgelopen tot 10-2. Europa kwam dit duel tot veertien hits. Mattia Mercuri sloeg er drie, waaronder een homerun in de vierde inning waarmee hij drie punten binnen bracht. Zelf scoorde Mercuri dit duel ook driemaal. Na afloop van de wedstrijd werd de Italiaanse korte stop uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler en kreeg hij als beloning van zijn ploeggenoten en bak met ijskoud water over zich heen.

Leiders

Ook Kevin Weijgertse (3 uit 5) liet zijn knuppel weer spreken. De Nederlandse eerste honkman sloeg drie hits en bracht twee spelers over de thuisplaat. Weijgertse verhoogde hiermee zijn slaggemiddelde in de eerste vijf wedstrijden tot .400. Met zijn acht hits is hij momenteel één van de drie leiders in de derde editie van de Asia Winter Baseball League. Naast Weijgertse begonnen vandaag ook linksvelder Urving Kemp (1 uit 4 met twee gescoorde punten) en aangewezen slagman Daniel Fernandes (0 uit 3 met één gescoord punt) in de basis. Derde honkman Rashid Gerard (0 uit 2) kwam in het slot als pinch-hitter in de wedstrijd.

Startend pitcher Lars Huijer (1-1-2-0) was vandaag in de eerste vier innings praktisch onbespeelbaar voor de Japanse honkballers. De speler van Vaessen Pioniers stond slechts twee honkslagen toe. De winst kwam uiteindelijk op naam van de Italiaanse international Gianny Fracchiolla, de zevende en laatste pitcher voor Europa dit duel.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page