Curaçao Neptunus wint Rotterdamse sportprijs

Curaçao Neptunus is vanavond uitgeroepen tot Rotterdamse sportploeg van het jaar. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond in het Nieuwe Luxor Theater. Naast de Nederlandse landskampioen waren vanavond ook Evert-Jan ’t Hoen (coach) en Dwayne Kemp (sportman) genomineerd.

De afgelopen twee jaar greep de honkbalploeg van het Rotterdamse Neptunus naast de prijzen tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. Vanavond ging de titel wel naar de Rotterdamse honkbalkampioenen. Onder leiding van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen veroverde Curaçao Neptunus dit jaar niet alleen de landstitel, maar ook de Europese clubtitel.

Dat was nu wel voldoende voor de eretitel. Curaçao Neptunus kreeg voor de titel Sportploeg van het Jaar de voorkeur boven de korfballers van de Papendrechtse Korfbal Club (PKC) en het team van Victoria Squash. De prijs werd vanavond uitgereikt door de Rotterdamse sportwethouder Adriaan Visser. Het was de zevende keer dat Neptunus werd uitgeroepen tot beste sportploeg van de gemeente Rotterdam. Eerder won Neptunus de prijs in 1991, 1994, 2000, 2001, 2003 en 2009.

Sportman van het Jaar

Evert-Jan 't Hoen (tweede van links) miste zijn derde titel op rij.

Evert-Jan ’t Hoen (tweede van links) miste zijn derde titel op rij.
Foto: © Sport Awards

Naast de honkbalploeg van Curaçao Neptunus waren ook Evert-Jan ’t Hoen en Dwayne Kemp genomineerd. ’t Hoen maakte kans om voor het derde jaar op rij uit te worden geroepen tot Rotterdamse Sportcoach van het Jaar. Hij zou de eerste coach met drie onderscheidingen zijn geworden. De keuze ging echter naar Arno Havenga, die dit jaar met het Nederlands vrouwenteam tweede werd op het wereldkampioenschap waterpolo. Ook vorig jaar was Havenga genomineerd. De derde genomineerde in deze categorie was judocoach Mark van der Ham.

Voor Dwayne Kemp was het zijn eerste nominatie als Sportman van het Jaar. De titel in deze categorie ging naar de 28-jarige zeiler Rutger van Schaardenburg, die Europees kampioen werd in de Laserklasse en zich inmiddels heeft verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen van 2016. Hockeyer Jeroen Hertzberger was de derde genomineerde. Eerder werden honkballers Robert Eenhoorn (1990 en 1999) en Diegomar Markwell (2011) al wel uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page